Terug naar resultaten
sv Blauw Geel '38 1 - 2 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 01 maart 2020 14:30u
  • Prins Willem Alexander Sportpark

Jong ADO Den Haag heeft zondagmiddag een late, maar des te lekkere overwinning geboekt in de Derde Divisie Zondag. De geel-groenen kwamen al snel op achterstand in de uitwedstrijd tegen Blauw Geel ’38, maar wisten de boel om te keren. Yahya Boussakou kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner: 1-2.

Jong ADO Den Haag kende een valse start op het Prins Willem Alexander Sportpark. Blauw Geel-aanvaller Niels Wouters ontsnapte bij een corner aan de aandacht van de verdediging en knikte de 1-0 binnen. Een bittere pil voor de Haagse beloften, die al zeven competitieduels op rij ongeslagen waren en dankzij deze knappe reeks waren opgeklommen naar plek drie op de ranglijst.

Voor rust wilde Jong ADO Den Haag al orde op zaken stellen, maar ondanks kansen voor Cain Seedorf en Keyennu Lont bleef de gelijkmaker toen nog uit. Blauw Geel kwam op slag van rust zelfs bijna op 2-0, ware het niet dat doelman Wesley Storm adequaat optrad bij een stiftje van spits Joey Hellstern.

Na de theepauze, toen Benjamin Reemst en Yahya Boussakou in de ploeg kwamen, viel al wel snel de gelijkmakende treffer. Na goede acties van de twee hiervoor genoemde invallers werkte een speler van Blauw Geel ’38 de bal in het eigen doel. Daarna kon de partij beide kanten op. Zo moest Storm een hard schot uit de hoek halen en zag de goalie een schot van Tim Rerimassie boven hem op de lat belanden. Namens Jong ADO Den Haag kregen Lance Duijvestijn en Hugo Botermans goede kansen, maar de pogingen van dit duo gingen nipt naast.

Zo leek het bij 1-1 te blijven in Veghel, maar Jong ADO Den Haag wist het beste voor het laatst te bewaren. Maarten Rieder lanceerde Boussakou in de diepte en de invaller tikte de bal met gevoel door de benen van keeper Ralph Vos. Het was een mooi einde van een evenwichtige wedstrijd, die dus wel een Haagse driepunter opleverde. Zodoende kan Jong ADO Den Haag met een lekker gevoel toewerken naar de derby tegen Westlandia van volgende week zondag.

Karakteristieken (krijgen nog een update)
Blauw Geel ’38 - Jong ADO Den Haag   1-2

Scoreverloop: 4. Wouters, 49. Eigen doelpunt 1-1, 89. Boussakou 1-2

Scheidsrechter: Nick Tunnissen

Opstelling Blauw Geel ‘38
Vos, Hurkmans, Egmond, Moghal, Dobbelsteen, Hellstern, Egmond, Wouters, Dekkers, Van Kessel, Rerimassie

Opstelling Jong ADO Den Haag
Storm; Rieder, Zwartjens, Van den Ende, Van Wetten; Van Kleef, Steijn (90. Muringen), Duijvestijn; Seedorf (46. Reemst), Botermans, Lont (46. Boussakou).