Terug naar resultaten
OFC 0 - 1 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 23 februari 2020 14:30u
  • Sportpark OFC

Jong ADO Den Haag heeft de inhaalwedstrijd tegen OFC, de nummer twee van de Derde Divisie, zondagmiddag in een overwinning omgezet. De brigade van coach Virgilio Teixeira zegevierde dankzij een doelpunt van Hugo Botermans in de eerste helft met 0-1 in Oostzaan.

Het treffen tussen OFC en Jong ADO Den Haag stond aanvankelijk twee weken geleden op de rol, maar moest toen worden afgelast wegens de zware storm Ciara. De ploegen gingen nu voor de herkansing, maar de omstandigheden waren nog steeds bar en boos. Door de zware wind en de hoeveelheid regen was het lastig om een goede pot voetbal op de mat te leggen.

Met dergelijke omstandigheden is het des te heerlijk om op voorsprong te komen. En dat wist Jong ADO Den Haag voor elkaar te krijgen. Na een half uur spelen werd goed doorjagen op OFC-keeper Atam Koroglu beloond: Botermans wist de 0-1 binnen te frommelen. Mede door de weerssituatie gebeurde er in de eerste helft verder weinig spectaculairs.

Direct na de theepauze kreeg Lance Duijvestijn de uitgelezen kans om de marge te verdubbelen, maar de bal ging via Koroglu naast het doel. Dat zorgde ervoor dat OFC hoop hield en de druk op de Haagse defensie wat toenam. Maar keeper Youri Schoonderwaldt slaagde erin om zijn doel schoon te houden. Zijn mooiste redding vond plaats na een uur spelen, toen hij een schot van Tim Freriks (oud-speler van FC Groningen en FC Utrecht en toekomstig speler van VV Katwijk) pareerde. Overigens eindigde OFC het duel met een man minder wegens een rode prent.

Dankzij de driepunter in Oostzaan schuift Jong ADO Den Haag op naar de derde plaats, met drie punten achterstand op nummer twee OFC en één punt voorsprong op nummer vier Gemert. Volgende week zondag volgt, na een midweeks oefenduel met Jong FC Volendam (dinsdag, uit), een uitwedstrijd tegen sv Blauw Geel ’38. Dan hopen de Haagse beloften de ongeslagen reeks uit te kunnen breiden tot acht duels.

Karakteristieken
OFC - Jong ADO Den Haag   0-1 (0-1)

Scoreverloop: 30. Botermans 0-1

Basisopstelling OFC
Koroglu, Akouili, Amarzagouio, Amrani, Biberoglu, Boerlage, Freriks, Aslan, Lo-Fo-Sang, Schilder, Van den Heuvel.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Rieder, Zwartjens, Van den Ende, Owobowale; Van Wetten, Steijn, Van Kleef; Seedorf, Botermans, Duijvestijn.