ADO Den Haag 2 - 1 HV Quick
  • Derde Divisie Zondag
  • Zaterdag 12 oktober 2019 19:00u

Jong ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan in het Cars Jeans Stadion. In blessuretijd zorgde Killian van Mil ervoor dat de ploeg van Virgilio Teixeira de Haagse derby met 2-1 won en daarmee het gat met Quick naar zes punten vergrootte.

In het begin van deze Haagse derby waren beide elftallen nog wat afwachtend. De ploeg van coach Teixeira kreeg in de eerste tien minuten alleen een kans via een corner. Quick had in het eerste kwartier twee kansen, maar doelman Youri Schoonderwaldt wist beide ballen uit het doel te houden.

Schoonderwaldt maakte in de gehele eerste helft een goede indruk. Zo wist hij in de 34ste minuut met een fraaie zweefduik de bal te klemmen.

Drie minuten later wist Niels van Wetten het eerste doelpunt te maken voor de Residentieclub. Vanuit een vrije trap jaagde hij de bal strak in de kruising en liet doelman Jari Puister kansloos.

De teams gingen de kleedkamers in met een 1-0 ruststand. In de eerste tien minuten na rust kwam het spel wederom moeilijk op gang. Yahya Boussakou speelde zijn verdediger goed uit en kon een schot creëren. Helaas werd deze over het doel geschoten.

Schoonderwaldt was ook in de tweede helft belangrijk met een mooie redding in de 60ste minuut. Delano Asente probeerde namens Quick de bal in de korte hoek te schieten, maar goed ingrijpen van onze keeper voorkwam de gelijkmaker.

Vlak voor het Haags Kwartiertje werd Van Mil in de ploeg gebracht voor Lance Duijvestijn. Vervolgens kwam Quick in de 85ste minuut dan toch langszij via Rachid Bouyaouzan, die vogelvrij de bal kon binnen schieten.

Terwijl het ernaar uit ging zien dat de ploegen de punten zouden delen, slaagde Van Mil, op aangeven van Dehninho Muringen, erin om in blessuretijd de 2-1 te maken. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Op 27 oktober spelen de mannen van coach Teixeira een uitwedstrijd tegen USV Hercules op sportpark Voordorp.

Scoreverloop: 37. Van Wetten 1-0, 85. Bouyaouzan 1-1, 90+. Van Mil 2-1.

Opstelling Jong ADO Den Haag: Schoonderwaldt; Loshi (88. Boasman), Muringen, Amofa, Achahbar; Rieder, Van Wetten, Reemst; Duijvestijn (71. Van Mil), Botermans, Boussakou (81. Seedorf).

Opstelling Quick: Puister; Tjin-Asjoe, Linnenbank (70. Lima Duarte Lopes), Van Hese, Van Zwieten de Blom, De Kruijf, Boshoff, Asente, Van der Heiden, Bouyaouzan, Fischer.