FC Lienden 1 - 3 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Dinsdag 21 januari 2020 21:15u
  • Sportpark de Abdijhof

FC Lienden - Jong ADO Den Haag werd op 10 november na 72 minuten spelen bij een 1-1 tussenstand gestaakt en werd op dinsdag 21 januari, meer dan twee maanden later dus, uitgespeeld. In het restant van het gestaakte duel maakten de Haagse beloften het verschil: ze liepen nog uit naar een 1-3 zege op Sportpark De Abdijhof.

De eerste poging
Bij de start van het duel op 10 november nam Lienden in de eerste helft het heft in handen. De thuisploeg tekende in de eerste helft voor een verdiende 1-0 voorsprong; Guido van Rijn kopte uit een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal de bal binnen. De Haagse beloften gaven niet thuis in de eerste helft, maar lieten het duel na rust volledig kantelen. De ploeg van Virgilio Teixeira kwam beter aan voetballen toe, hetgeen ook in de gelijkmaker resulteerde. Lance Duijvestijn, die een week daarvoor nog vier keer scoorde, was trefzeker met een afstandsschot dat een lichte zwabber had. Ook Hugo Botermans vond het net, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Een beslissing die menig wenkbrauw deed fronsen.

Jong ADO Den Haag kreeg de smaak te pakken, maar twintig minuten voor tijd lag de assistent-scheidsrechter met een van pijn vertrokken grimas op grond, omdat hij een enkelblessure had opgelopen. Omdat hij niet verder kon en er ook geen vervanging voor de vlaggenist beschikbaar was, werd het duel gestaakt. Vlak voor het stilleggen van de wedstrijd kreeg Lienden nog wel een rode kaart in de persoon van Ayrton Statie.

De tweede poging
Lienden moest de wedstrijd dus met tien man uitspelen bij de hervatting op 21 januari en deed dat onder anderen met Guyon Fernandez (ex-ADO Den Haag) binnen de lijnen. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat Jong ADO Den Haag alsnog met de drie punten aan de haal ging. Teixeira en de zijnen wilden absoluut niet voor niets de ruim honderd kilometer nog een keer afleggen en dat zorgde ervoor dat de gretige beloften nog twee keer wisten te scoren. Een minuut na de hervatting maakte Nadir Achahbar er 1-2 van met een droge en diagonale schuiver en vlak voor tijd gooide Botermans de wedstrijd in het slot: 1-3.

Het werd voor Jong ADO Den Haag dus een succesvol tweede hoofdstuk van de uitwedstrijd tegen Lienden. Daarmee klimmen de Haagse beloften naar plek acht op de ranglijst, met de wetenschap dat ze op basis van het aantal verliespunten zelfs op de vijfde plaats staan.

Basisopstelling Jong ADO Den Haag (op beide momenten)
Schoonderwaldt; Rieder, Boom, Van den Ende, Achahbar; Van Wetten, Van Kins, Reemst; Boussakou, Botermans, Duijvestijn.