Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 0 ADO'20
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 15 september 2019 14:30u
  • De Aftrap

Na twee nederlagen op rij is Jong ADO Den Haag overtuigend van de nul af gegaan in de Derde Divisie Zondag. De ploeg van coach Virgilio Teixeira trakteerde het thuispubliek op De Aftrap op een prima wedstrijd, die dankzij goals van Killian van Mil en Hugo Botermans met 2-0 gewonnen werd van ADO’20.

Jong ADO Den Haag startte meteen goed aan haar derde optreden van het seizoen. Het scoorde zelfs, maar de goal werd afgekeurd. Het team van Teixeira bleef echter zoeken naar de openingstreffer en wist deze op slag van rust ook te vinden. Een corner kwam via wat omzwervingen bij Van Mil terecht. De aanvaller twijfelde niet en schoot raak in de korte hoek.

Ook na de theepauze creëerde Jong ADO Den Haag een aantal aardige kansen, maar ADO’20 begon ook steeds meer aan te dringen. Het was dat Luuk Brand een goede pot stond te keepen; met meerdere goede reddingen hield de goalie zijn ploeg op de been.

In een rumoerige slotfase nam de spanning toe, maar werd ook het duel in het slot gegooid door Jong ADO Den Haag. Invaller Botermans was trefzeker op aangeven van Van Mil, die de hoofdrol speelde in een scherpe counter. Het was het einde van een spannende, maar ook goede wedstrijd.

Opstelling Jong ADO Den Haag
Brand; Polley, Van Wetten, Amofa, Loshi; Rieder, Duijvestijn, Reemst; Owobowale, Van Mil, Wennekers.

Basisopstelling ADO’20 (op volgorde van rugnummer)
Van der Wijst, Oghogho, Neele, Yilmaz, Mazreku, Allahdad, Boom, Nijman, Kroon, Christophersen, Rijnink