Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 2 Rijnsburgse Boys
  • Oefenduel Onder 21
  • Zaterdag 22 juni 2019 17:00u
  • De Aftrap

De eerste selectie van ADO Den Haag staat maandag (14.30 uur) weer voor het eerst op het trainingsveld, maar voor de Haagse beloften is de kop er al af. De ploeg van Virgilio Teixeira speelde zaterdag haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het werd meteen een geslaagd duel, omdat Rijnsburgse Boys met 3-2 verslagen werd.

De Aftrap was het decor van de eerste oefenpot van het seizoen van Jong ADO Den Haag, dat komend seizoen haar intrede zal maken in de Derde Divisie Zondag. Het treffen met Rijnsburgse Boys (de nummer dertien van de Tweede Divisie) was alvast een mooie test voor de beloftenploeg, die weer van de nodige veranderingen voorzien is. Maarten Reijneveld is één van de spelers die weggegaan is en deed toevallig genoeg mee met de eerste oefentegenstander van het nieuwe seizoen.

Hoewel Jong ADO Den Haag iets minder goed uit de startblokken kwam dan de equipe uit Rijnsburg, was een Haagse voorsprong binnen een kwartier een feit: Killian van Mil trof doel. Een vliegende start van het nieuwe voetbaljaar dus, maar voor rust wist Rijnsburgse Boys via Jeffrey Jongeneelen en Jeroen Meefout de achterstand om te buigen in een voorsprong: 1-2.

In het tweede bedrijf werd het geduld van Jong ADO Den Haag op de proef gesteld. Want lange tijd waren er wel kansen, maar nog geen goals. Het team van Teixeira stevende zodoende af op een verliespartij. Niets was echter minder waar. In de 84ste minuut was het Hugo Botermans die van afstand de 2-2 tegen de touwen pegelde en drie minuten later wist Bram Wennekers ook nog via de vingertoppen van Rijnsburg-keeper Bradly van der Meer voor de volle buit te zorgen.

Volgende week zaterdag hoopt Jong ADO Den Haag ook hoofdklasser HBS opzij te kunnen zetten in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Rond die tijd wordt het nieuwe competitieschema van de Derde Divisie Zondag ook bekend.

Basisopstelling ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Achahbar, Van den Ende, Boom, Boasman; Reemst, Duijvestijn, Van Wetten; Seedorf, Botermans, Van Mil.

Fotografie: Hans Heemskerk