Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 2 Cambuur Leeuwarden
  • Oefenduel Onder 21
  • Maandag 25 maart 2019 14:00u
  • De Aftrap

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft maandag een oefenduel met de tweede keus van SC Cambuur niet kunnen winnen. De Leeuwarders wonnen op De Aftrap met 1-2. Eén van de Cambuur-goals kwam van een oud-speler van ADO Den Haag: Dean Guezen.

Cambuur kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. Een goed lopende aanval werd door spits Micha Metz beheerst afgerond. In een wedstrijd waarin Cambuur voetballend sterker was creëerde ADO Den Haag toch de nodige mogelijkheden. Maar Sam van Huffel (tweemaal), Maarten Rieder en Kyle Ebecilio zagen allen hun inzet gekeerd worden of naast gaan. Guezen was scherper voor de goal. De speler die De Aftrap afgelopen zomer verruilde voor het 'Hoge Noorden', stond aan het eind van een wederom prima uitgespeelde aanval: 0-2.

Met drie verse krachten in de ploeg begon ADO Den Haag, dat vanwege afwezigheid van Virgilio Teixeira onder leiding stond van Rick Hoogendorp, sterk aan het tweede bedrijf. Bij een corner vanaf links werd aanvoerder Hidde van den Ende vastgehouden binnen het strafschopgebied. Kyle Ebicilio schoot vanaf elf meter zijn ploeg terug in de wedstrijd: 1-2. Veel dreiging kwam er verder van invaller Chovanie Amatkarijo, maar zijn voorzet bereikte de meegelopen Killian van Mill niet en zijn schot verdween richting de wandelpaden van het Sportcampus. Ondertussen kon Youri Schoonderwalt zich onderscheiden. De goalie keerde een inzet van dichtbij van Rashaen de Windt op katachtige wijze.

Het uitvallen van Yahya Boussakou zorgde voor een terugkeer binnen de lijnen van Kick de Goede. De invaller zag dat Van Mill acht minuten voor tijd de gelijkmaker op de schoen had na goed werk van Ebecilio, maar een goede reflex van de Friese doelman voorkwam de op basis van de tweede helft terechte Haagse treffer. Cambuur, uitkomend in de degradatiepoule van beloftenteams, hield echter stand en zo eindigde de oefenwedstrijd in een 1-2 nederlaag.

ADO Den Haag 2 - Cambuur Leeuwarden 2 

13. Metz 0-1, 29. Guezen 0-2, 49. Ebecilio (pen.) 1-2.

Opstelling ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt; Owusu, Van den Ende, Amofa, Van Huffel (45. Achahbar); Ebecilio, Reynolds (45. Loukili), Rieder; De Goede (Amatkarijo), Van Mil en Boussakou (73. De Goede).