Terug naar resultaten
Sparta Rotterdam 1 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Maandag 04 februari 2019 14:00u
  • Het Kasteel

De reserves van ADO Den Haag hebben maandag een oefenduel gespeeld met de beloften van Sparta Rotterdam. Op een nat, koud en besloten Kasteel eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De enige Haagse goal werd vanaf de penaltystip gemaakt door Donny Gorter.

Ondanks dat hij 24 uur eerder met twee goals nog matchwinner was tegen Heracles Almelo, stond Tomas Necid gewoon aan de aftrap. In een voorhoede waar ook plaats was voor Thijmen Goppel en Ricardo Kishna, met Yuning Zhang daarachter. Trainer Fons Groenendijk gaf alle spelers die in de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Almeloërs niet in de basis stonden speeltijd tegen de reserves van Sparta.

In buitengewoon winterse omstandigheden vestigde Necid ook in deze wedstrijd snel de aandacht op zich. Na een goede aanval over veel schijven was er uiteindelijk de voorzet van Goppel waar de centrumspits zijn hoofd tegenaan kon plaatsen. De bal belandde in de handen van Tim Coremans. De oud-doelman van ADO Den Haag stond net als Édouard Duplan opgesteld in het reserve-elftal van de Rotterdammers, dat vanaf de tribune gadegeslagen werd door coach Henk Fraser.

ADO Den Haag 2 had het initiatief en het meeste balbezit in het duel. Het leverde slechts dreiging op en geen echt gevaar. Een tegenvaller was de openingstreffer. Die kwam op naam van Spartaan Gregor Breinburg. De middenvelder mocht een meter of vier voor voor het strafschopgebied een vrije trap nemen. De bal krulde om de muur heen en liet Indy Groothuizen kansloos. Een minuut later leek de eerste Haagse treffer een feit. Goppel demarreerde aan de linkerkant en legde bal bij de tweede paal. De volley van Kishna belandde in het zijnet. In het restant van de eerste helft was er dreiging over en weer. Noemenswaardig? Een schot van Zhang, na weer een goede actie van Goppel, verdween naast de goal. Eenzelfde lot waren inzetten van Spartaan Abdulsamed Abdullahi en Duplan beschoren. Het slotakkoord was voor Necid. Robin Polley zette hem met een goede steekpass vrij voor Coremans, maar de doelman toonde zich de sterkste in de één-op-één.

Met vijf verse krachten aan boord bij ADO Den Haag 2, en Dion Malone centraal achterin, veranderde er in de tweede helft in eerste instantie niet veel aan het spelbeeld; ADO Den Haag had veel balbezit, maar creëerde te weinig. Na bijna een kwartier keerde het tij. Sparta kon invaller Yahya Boussakou na een versnelling alleen maar met overtreding binnen het strafschopgebied onschadelijk maken. De toegekende strafschop werd door Gorter onberispelijk langs Coremans geschoten. Sparta, dat vooral op de omschakeling speelde, leek via een weergaloze omhaal van Youssef El Kachati weer op voorsprong te komen. De aanvaller raakte de bal echter half, waardoor Mike Havekotte opgelucht kon ademhalen. Sparta drong vervolgens wat meer aan. Verder dan een schot van Breinburg en een scrimmage in de Haagse zestien kwamen de Rotterdammers niet meer. Ook ADO Den Haag kwam niet meer in de buurt van Coremans. En dus kende deze nuttige oefenwedstrijd een eindstand van 1-1.

Karakteristieken
Sparta Rotterdam 2 - ADO Den Haag 2   1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Breinburg ; 58. 1-1 Gorter 

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen (46. Havekotte); Polley, Muringen (46.Ebecilio), Pinas, Gorter; Malone, Zhang (46. Van Kins), Goossens; Goppel, Necid (46. Boussakou) en Kishna (46. Hooi).