Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 4 NEC
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 15 april 2019 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Voor de vierde keer op rij is het tweede elftal van ADO Den Haag er niet in geslaagd om een overwinning te pakken in de kampioenspoule van de Reservecompetitie. De equipe van coach Virgilio Teixeira ging in het eigen Cars Jeans Stadion met 1-4 ten onder tegen NEC 2.

ADO Den Haag 2 probeerde het wel tegen de bezoekers uit Nijmegen, maar het wilde niet vlotten aan Haagse zijde. Vanaf de derde minuut liepen Teixeira en de zijnen al achter de feiten aan, omdat NEC-captain Steven Smulder de score opende met een fraaie streep in de kruising. Na twintig minuten spelen verdubbelde de uitploeg ook nog eens het verschil via Lance Duijvestijn, die met een fraaie dieptepass werd ‘weggestoken’ door uitblinker Anass Achahbar.

Ondertussen kregen Yahya Boussakou en met name Kyle Ebecilio kansen namens ADO Den Haag. Vooral een kopbal van Ebecilio had erin gekund. Thijmen Goppel was dicht bij een wereldgoal, maar zijn mooie inzet zeilde voorlangs. De Haagse beloften hoopten in de tweede helft nog meer kansen te kunnen creëren, maar het tegendeel was waar.

NEC 2 bleef de heersende partij en wist dat uit te buiten. Het was Morad El Haddouti die de Nijmegenaren op 0-3 wist te brengen, andermaal op aangeven van Achahbar. Hoewel Killian van Mil daarna met een echte spitsengoal (vanuit de draai met links raak geschoten) de eer wist te redden namens ADO Den Haag 2, maakte de Gelderse opponent er een kwartier voor tijd alsnog een ruime marge van. Smulder bepaalde met zijn tweede van de avond - opnieuw een fraai doelpunt - de eindstand op 1-4.

Door de nieuwe averij blijft ADO Den Haag 2 steken op de zesde plaats in de kampioenscompetitie.

Karakteristieken
Scoreverloop: 3. Smulder 0-1, 20. Duijvestijn 0-2, 54. El Haddouti 0-3, 61. Van Mil 1-3, 74. Smulder 1-4

Scheidsrechter: Erwin Blank

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Muringen (46. Van den Ende), Amofa, Achahbar (72. Owusu); Rieder, Van Kins (46. Van Huffel), Ebecilio; Goppel, Van Mil, Boussakou.

Opstelling NEC 2: Schuurman; Spierings, Van Zutphen (46. Budde), Wouters, El Karouani; Smulder, Duijvestijn (84. Buitenhek), Campman; El Haddouti, Achahbar, Theunissen (46. Haouat).

Auteur: Koen Jans