Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 1 Fortuna Sittard
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 08 april 2019 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het wordt voor ADO Den Haag 2 een hels karwei om nog promotie naar de voetbalpiramide (lees: Derde Divisie) te kunnen realiseren. De equipe van Virgilio Teixeira verloor maandag met 0-1 van Fortuna Sittard en blijft daardoor steken op de zesde plaats in de kampioenspoule van de Reservecompetitie.

Het was zeker niet onverdiend dat Fortuna met de winst aan de haal ging in het Cars Jeans Stadion. De bezoekers uit Sittard voetbalden makkelijker dan ADO Den Haag en wonnen vooral de slag op het middenveld. Dat leidde in de eerste helft nog niet tot de 0-1, ook al kregen de Limburgers drie goede kansen. Dimitrios Ioannidis pegelde op de lat, Mike Havekotte redde prachtig op een inzet van Amadou Ciss en er was ook nog een kans voor Finn Stokkers.

ADO Den Haag 2 zorgde in de eerste helft alleen voor een gevaarlijk moment via aanvoerder Maarten Rieder, die doorkwam na een goede combinatie. In het tweede bedrijf kon de ploeg van Teixeira ook niet echt een vuist maken, al waagde Killian van Mil het er wel een paar keer op.

Fortuna gaf het overwicht na een uur spelen gestalte op het scorebord. Djibril Dianessy geloofde in een dieptepass, nam de bal op artistieke wijze aan en passeerde Havekotte: 0-1. ADO Den Haag antwoorde bijna snel, maar Mats van Kins (foto) raakte een volley niet goed en invaller Chovanie Amatkarijo stuitte op de eveneens ingevallen Fortuna-doelman Tijn Becker. In de slotfase gleed Van Mil eerst nét naast een voorzet van Amatkarijo en schoot de spits daarna na doorkoppen van dezelfde Amatkarijo rakelings naast. Het was misschien ook te veel van het goede geweest.

De Haagse beloften hebben nu één puntje gepakt in de laatste drie duels. Willen ze nog een rol van betekenis kunnen spelen in de top van de kampioenspoule, dan zal er volgende week maandag in eigen huis gewonnen moeten worden van NEC 2. 

Karakteristieken 
ADO Den Haag 2 – Fortuna Sittard 2   0-1 (0-0)

Scoreverloop: 60. Dianessy 0-1

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Opstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley, Van den Ende (46. Reynolds), Amofa, Achahbar; Ebecilio, Van Kins (67. Van Kins), Rieder; Goppel, Van Mil, Boussakou (67. Amatkarijo).

Opstelling Fortuna Sittard 2: Özer (58. Becker); Essers, Ramirez (61. Kroon), Rau, Ghislain; Dobos, Ciss, Ioannidis; Zeka, Stokkers, Dianessy (64. El Ablak).

Auteur: Koen Jans