Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 1 FC Emmen
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 25 februari 2019 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Ook in het vierde optreden in de kampioenspoule van de Reservecompetitie is ADO Den Haag ongeslagen gebleven. Toch moest het team van Virgilio Teixeira genoegen nemen met een puntendeling tegen FC Emmen. Na een magere eerste helft en een vermakelijke tweede helft eindigde het treffen in 1-1. De Haagse goal werd gemaakt door invaller Killian van Mil.

Met onder anderen Indy Groothuizen, Shaquille Pinas, Robin Polley, Thijmen Goppel, Kyle Ebecilio en Mats van Kins in de basisploeg ging ADO Den Haag 2 op jacht naar de derde overwinning op rij en een reeks van vier ongeslagen duels. De eerste helft van het duel met Emmen was echter weinig verheffend.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Drenthe, maar Wouter Marinus wist daar geen raad mee. Hoewel Goppel daarna veelvuldig ‘de brommer startte’ en voor veel gevaar zorgde en ook Chovanie Amatkarijo dicht bij de 1-0 was, gingen de teams met de brilstand de kleedkamers in. Bijna was het anders geweest, ware het niet dat een goede intikker van Maarten Rieder wegens buitenspel afgekeurd werd.

De tweede helft was een stuk leuker, omdat de ruimtes steeds groter werden. De ploeg van Teixeira wist daarin veel kansen te creëren. Nadat Goppel en Rieder wat geluk misten in de afronding, was daar bijna Johnny Reynolds met een mooi doelpunt. Na een solo werd zijn schot echter over getikt door doelman Dennis Telgenkamp. Aan de andere kant sloeg aanvoerder Groothuizen een hard schot van Nico Neidhart knap uit de kruising. Op het moment dat beide ploegen dus gretig op zoek waren naar de openingstreffer – het was echt een genot om naar te kijken – kwam ADO Den Haag op voorsprong. Invaller Van Mil ving de bal op na een onderschepping en schoot, koud in het veld, de 1-0 tegen de touwen. Emmen wilde meteen reageren en deed dat ook: Henk Bos, tevens een invaller, schoof de bal keurig in de verre hoek. De Drentenaren waren vervolgens ook nog dichtbij via Kasper Oldenburg en Luciano Slagveer.

In het Haags Kwartiertje was er nog gevaar aan beide zijden, maar waren de grootste kansen voor ADO Den Haag, in het bijzonder voor Reynolds en Yahya Boussakou. Reynolds miste een open kopkans, Boussakou stuitte in kansrijke positie op Telgenkamp. Derhalve bleef het bij 1-1 in het Cars Jeans Stadion. Ondanks deze remise gaat ADO Den Haag nog steeds gedeeld aan kop in de kampioenspoule van de Reservecompetitie. Texeira en de zijnen hebben echter één duel meer gespeeld dan meerdere concurrenten.

Karakteristieken
ADO Den Haag 2 – FC Emmen 2   1-1 (0-0)

Scoreverloop: 66. Van Mil 1-0, 71. Bos 1-1.

Scheidsrechter: Rob Wassink

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Muringen, Pinas, Achahbar; Reynolds (78. Van Huffel), Rieder, Ebecilio; Goppel, Van Kins (63. Van Mil), Amatkarijo (73. Boussakou).

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp; Neidhart, Warmolts, Siekman, Bourdouxhe; Ben Moussa, Niemeijer, Marinus (46. Bos), De Vos, Arias (61. Oldenburger), Slagveer.

Auteur: Koen Jans