ADO Den Haag 2 - 2 FC Volendam
  • Oefenduel Onder 21
  • Maandag 12 november 2018 14:00u
  • Kras Stadion

Combinatieteams van ADO Den Haag en FC Volendam hebben maandagmiddag een oefenduel gespeeld in Volendam. Aan de boorden van het IJsselmeer eindigde de wedstrijd in 2-2. ADO Den Haag speelde met een team dat was samengesteld uit de wisselspelers en invallers van zondag, een viertal spelers uit de onder 19 en de van blessures revaliderende Danny Bakker en Yuning Zhang.

Zondag keken de wissels tegen AZ nog toe vanaf de bank, maar maandag konden ze zelf aan de bak. In het Kras Stadion wachtte een duel met de spelers die bij Volendam eveneens wat minder aan spelen toekomen.ADO Den Haag begon sterk aan het duel. Na een minuut spelen gaf Thijmen Goppel een voorzet vanaf de rechterkant. Erik Falkenburg, die in de rug speelde van spits Zhang, nam de bal binnen het strafschopgebied aan en knalde binnen. Heel lang kon het elftal, dat onder leiding stond van Edwin de Graaf en Dirk Heesen, niet van de voorsprong genieten. Een prachtige pass van achteruit kwam terecht in de voeten van Derry John Murkin. De aanvaller kapte de onder 19 verdediger Lucas Leverland uit, kwam van rechts naar binnen en schoot bal in de verre hoek. 1-1.

In een open wedstrijd kregen beide ploegen de nodige mogelijkheden om de score uit te breiden. Met name de actieve Falkenburg kwam vaak in de buurt van het vijandelijke doel. Maar zijn inzetten verdwenen naast de goal of werden gekeerd door de Volendamse doelman Bakker. Diezelfde goalie kreeg een hand achter een harde inzet van Zhang. De spits die net als Bakker aan het terugkomen is van een blessure. Bakker speelde centraal achterin naast Tom Beugelsdijk. Aan de andere kant kon Mike Havekotte zich onderscheiden met een aantal prima reddingen. Kort voor rust leek ADO Den Haag, met trainer Groenendijk op de tribune, aan de leiding te komen. Donny Gorter trapte een corner vanaf rechts op het hoofd van Melvyn Lorenzen bij de tweede paal. De tegendraadse kopbal van de Duitser werd echter van de lijn gehaald.

Bijna een kwartier na rust kwam de Haagse voorsprong er alsnog. Zhang stuurde Falkenburg de 16-meter van Volendam in en de aanvaller kon alleen tot stilstand gebracht kon worden met een overtreding. De toegekende penalty werd door Gorter, in het tweede bedrijf linksachter, onberispelijk binnen geschoten. Net als in de eerste helft kon er maar een minuut of tien gesproken van een voorsprong voor ADO Den Haag. Volendam, onder de nieuwe trainer Hans de Koning inmiddels opgeklommen naar de dertiende positie van de Keuken Kampioen Divisie, gaf echter niet op. Een knal van afstand van Daan Klinkenberg spatte boven Havekotte op de lat uiteen. Helaas voor de doelman kwam de bal terug in het veld en precies voor de voeten van Tije ten Den. De spits kon gemakkelijk onder Havekotte door de 2-2 binnen tikken.

Zhang kon de negentig minuten niet vol maken. In zijn tweede optreden na zijn enkelblessure moest de Chinese aanvaller tien minuten voor tijd gewisseld worden. Levermans keerde voor hem terug in het veld. Bakker maakte de negentig minuten wel vol. De Hagenaar zag dat zijn ploeg nog wel kansen kreeg in het vissersdorp. Hugo Botermans kopte nog een bal naast en Lorenzen voerde een actie vanaf de linkerkant te ver door. Doelpunten vielen er echter niet meer in deze nuttige oefenwedstrijd. Uitslag: 2-2.