Terug naar resultaten
Fortuna Sittard 3 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 01 oktober 2018 18:30u
  • Sportpark het BOSSpark

Na overwinningen op Feyenoord (2-1), FC Dordrecht (1-2) en RKC Waalwijk (1-3) is het tweede elftal van ADO Den Haag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De equipe van Virgilio Teixeira ging terecht ten onder in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers waren duidelijk een maatje te groot en wonnen met 3-0.

In de eerste helft was er meteen al sprake van een aardig krachtsverschil, dat wellicht veroorzaakt werd door het feit dat Fortuna met een stuk meer spelers uit de A-selectie aan de aftrap stond dan de Haagse beloften. Het was dan ook niet vreemd dat na twintig minuten spelen de 1-0 viel, na een scrimmage voor het doel. ADO Den Haag 2 mocht nog een uurtje hopen op een resultaat in Limburg, maar in plaats van een Haags Kwartiertje werd de wedstrijd afgesloten met een Sittards Kwartiertje. De thuisploeg kwam namelijk nog tweemaal tot scoren. En daar viel maar weinig op af te dingen.

Ondanks de eerste averij van het seizoen gaat het tweede elftal van ADO Den Haag nog gedeeld aan kop in Poule B van de reservecompetitie. De ploeg van Teixeira deelt deze koppositie met maar liefst vier clubs: RKC Waalwijk, Willem II, NAC Breda en Fortuna.

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Owusu, Muringen, Rieder, Amofa; Reemst, Van Huffel, Van Wetten; Amatkarijo, Reijneveld, Van Mil.