FC Dordrecht 1 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 27 augustus 2018 18:30u
  • Riwal Hoogwerkers Stadion

Er moest hard voor gestreden worden, maar het tweede elftal heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. Na de 2-1 zege op Feyenoord van vorige week werd de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht maandagavond met dezelfde cijfers gewonnen. Shaquille Pinas was tegen zijn oude club de gevierde man met twee doelpunten.

Het was een zwaarbevochten zege voor ADO Den Haag 2. De ploeg van Virgilio Teixeira had in de eerste helft het beste van het spel en creëerde een aantal goede mogelijkheden, maar slordigheid was troef aan Haagse zijde. Vlak na rust viel de treffer wel aan de andere kant, na een vlijmscherpe Dordtse counter. ADO Den Haag liet zich echter niet van de wijs brengen door de achterstand en kwam al snel langszij. Pinas knikte een vrije trap, die vlak bij de cornervlag genomen werd, tegen de touwen. De centrumverdediger had het op zijn heupen, aangezien hij vlak voor tijd nog een keer trefzeker was met het hoofd. Vanuit een hoekschop bezorgde Pinas zijn team de winst: 1-2.

Zodoende staat ADO Den Haag na twee speelronden nog op de volle zes punten in de reservecompetitie. Op 17 september wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dit was eerst een thuisduel, maar dit is veranderd wegens Prinsjesdag. Eerst speelt ADO Den Haag overigens dinsdagmiddag nog een oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Het duel op De Aftrap wordt om 13.00 uur afgetrapt en is bedoeld om bepaalde, andere spelers speeltijd te kunnen geven.

Opstelling ADO Den Haag 2: Fikkert; Polley, Muringen, Pinas, B. Kuipers; Rieder, Van Huffel, Van Wetten; Goppel, Reijneveld, Amatkarijo.