Terug naar resultaten
SC Heerenveen 4 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 11 september 2017 18:30u
  • Sportpark Skoatterwâld

ADO Den Haag 2 heeft het goede begin van de competitie (3-0 winst op NEC) geen goed vervolg kunnen geven. Op een nat en winderig veld werd bij sc Heerenveen met 4-1 verloren. Alle Friese goals vielen voor rust. Na de pauze deed Robin Polley nog iets terug.

Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd waren er een aantal wijzigingen in het elftal van ADO Den Haag. De meest in het oog springende naam was die van Ricardo Kishna. De huurling van Lazio Roma verving op de linksbuitenpositie Kursat Cil. Op ‘10’ kreeg Sam van Huffel de voorkeur boven Dean Guezen. Robin Polley nam de plaats in van Chovanie Amatkarijo, die de rest van het seizoen wordt verhuurd aan RKC Waalwijk.

Heerenveen trad ook niet met de minsten aan. Mannen als Doke Schmidt, Pelle van Amersfoort en Marco Rojas behoren tot de hoofdselectie van de Friezen. Dat Heerenveen een goed team op het natte veld had staan, ondervond ADO Den Haag al snel aan den lijve. Na een kwartier keek het al tegen een 3-0 achterstand aan. De 1-0 in de tiende minuut kwam van Jizz Hornkamp, die de verre hoek vond na een vlot lopende aanval. Rojas tikte een voorzet van Nemanja Mihajlovic binnen bij de tweede paal: 2-0. Laatstgenoemde zorgde eigenhandig voor de derde treffer. In de 21e minuut maakte Hornkamp het nog erger voor ADO Den Haag door Delano Kloos met een boogbal te verschalken: 4-0.

Met een 4-0 achterstand de rust ingaan biedt weinig hoop op een goede afloop. Maar ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en deed in de 49e minuut via Polley wat terug. De Haagse beloften gaven Heerenveen de rest van de tweede helft beter tegenstand dan in het eerste bedrijf, maar in nog meer doelpunten resulteerde dat niet. 4-1 de eindstand derhalve.

Na twee wedstrijden heeft ADO Den Haag drie punten. De aansluiting met de top van de reservecompetitie blijft er wel, want geen enkele club heeft na twee duels de volle buit gepakt. Over twee weken komt ADO Den Haag 2 weer in actie in competitieverband. Op maandag 25 september gaat het op bezoek bij NAC Breda 2. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.

Karakteristiek

sc Heerenveen 2 – ADO Den Haag 2        4-1 (4-0)

Scoreverloop: 10. Hornkamp 1-0, 14. Rojas 2-0, 16. Mihajlovic 3-0, 21. Hornkamp 4-0, 49. Polley 1-4

Scheidsrechter: René Wijma

Opstelling sc Heerenveen 2: Bekkema; Schmidt, Magnusson, Naess, Borges; Bruijn, Van Amersfoort, Vlap; Rojas, Hornkamp, Mihajlovic

Opstelling ADO Den Haag 2: Kloos; Goppel, Smith, Pinas, Anez; Asmelash, Van Huffel, Roffelsen; Polley, Ladan, Kishna

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Angelo Blankespoor