NEC 1 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 22 januari 2018 18:30u
  • Goffertstadion

Lang zag het ernaar uit dat de wedstrijd in reservecompetitie A tussen N.E.C. 2 en ADO Den Haag 2 zou eindigen in een 0-0 gelijkspel. Totdat de bezoekers twee minuten voor tijd op 0-1 kwamen via Sam van Huffel (foto). Maar ADO Den Haag gaf de drie punten alsnog weg in blessuretijd: 1-1.

Bij ADO Den Haag niet hele ‘grote’ namen in de basis. De bekendste spelers waren Nick en Bas Kuipers, die een reserverol hebben bij het eerste elftal en wedstrijdritme op mochten doen. Ook Thijmen Goppel, die tijdens het trainingskamp in Turkije zijn eerste profcontract tekende, deed mee vanaf het begin. Ook hij zit nu regelmatig op de bank bij de formatie van trainer Fons Groenendijk.

De eerste helft speelde zich af in een hoog tempo. Over en weer waren er wat mogelijkheden, maar echte kansen vielen er niet te noteren. Het ontbrak, vooral bij ADO Den Haag, aan precisie in de eindfase. Zo stond het bij rust 0-0.

Ook in het tweede bedrijf leken er geen goals te vallen. Maar uiteindelijk konden er toch nog twee doelpunten op het scorebord gezet worden. Twee minuten voor tijd maakte ADO Den Haag de 0-1 dankzij een treffer van Van Huffel (assist Thijs Timmermans). De ploeg waande zich daarmee zeker van de overwinning. Een onoplettendheid bij ADO Den Haag in blessuretijd stelde invaller Mex Bakker in staat om in extremis alsnog gelijk te maken: 1-1.

Door de remise heeft ADO Den Haag dertien punten vergaard uit negen wedstrijden. Daarmee wordt een vijfde plek op de ranglijst ingenomen. Het duurt nog een kleine maand voordat het tweede team van ADO Den Haag weer een competitiewedstrijd mag afwerken. Op maandag 19 februari is NAC Breda 2 de opponent in het Cars Jeans Stadion. De aftrap is om 18.30 uur. De toegang is gratis.

N.E.C. 2 – ADO Den Haag 2       1-1 (0-0)

Scoreverloop: 88. Van Huffel 0-1, 90+2. Bakker 1-1

Opstelling N.E.C. 2: Van Duin; Spierings, Haouat, Wouters, Hoogveld, Smulder, Van Zundert, Owobowale, Korporaal, Oztoprak, Franssen

Opstelling ADO Den Haag 2: Van der Sar; Polley, N. Kuipers, Smith, B. Kuipers; Timmermans, Van Huffel, Cil; Goppel, Reijneveld, Roeleveld