ADO Den Haag 0 - 3 SC Cambuur
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 06 maart 2017 18:30u

Het is ADO Den Haag 2 maandagavond niet gelukt de derde competitiezege op rij te boeken. SC Cambuur 2 was in het Kyocera Stadion met 0-3 te sterk, dankzij onder meer twee doelpunten van voormalig ADO Den Haag-speler Xander Houtkoop. De Hagenaars moesten het meer dan een helft met tien man doen door een rode kaart voor Trevor David. De strijd was na de derde Friese treffer in de 49e minuut gestreden.

Bij ADO Den Haag twee namen die zondag ook met het eerste meededen tegen FC Utrecht. Dat waren Sheraldo Becker en Randy Wolters. Andere spelers uit de hoofdselectie die aan de aftrap verschenen waren onder andere Tom Trybull, Trevor David, Achraf El Mahdioui en Nasser El Khayati. Als linksback stond Mo Haddachi (foto) geposteerd, die na maandenlang blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken.

Al na vier minuten had ADO Den Haag een voorsprong kunnen nemen. Een voorzet van rechts van Becker kwam bij Wolters terecht. Die schoot in één keer, jammer genoeg op de paal. Kort daarna stond het 1-1 wat betreft het raken van het aluminium. Namens Cambuur trof Delvechio Blackson de lat met een harde kopbal. In de veertiende minuut was het wel prijs voor de Friezen. Met een mooi wippertje over keeper Rody de Boer heen vond Rutger Etten, nog via de paal, het doel.

Na de 0-1 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, zonder gevaar te stichten. Dat gebeurde pas in minuut 38 toen Cambuur-doelman Pieter Bos redding bracht op een inzet van Becker. ADO Den Haag haalde de rust niet met elf man. David vloerde een doorgebroken speler: direct rood. Voor de pauze werd de schade voor de thuisploeg desondanks niet groter. Ruststand 0-1.

Direct na de pauze profiteerde Cambuur wel optimaal van het mannetje meer. Binnen vier minuten stond het 0-3. Het waren twee vrijwel identieke goals van Houtkoop. Beide keren werd hij de diepte ingestuurd en was het randje buitenspel. Maar de scheidsrechter liet bij zowel de 0-2, als de 0-3 doorgaan, waardoor Houtkoop wist te scoren. ADO Den Haag bleek niet meer in staat met tien man de achterstand wat dragelijker te maken. Ook Cambuur produceerde geen goals meer. Met een 0-3 stand werd er afgefloten.

Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag vijfde staan in reservecompetitie A. Uit tien duels zijn dertien punten behaald. Volgende week treft ADO Den Haag weer een Friese tegenstander. sc Heerenveen 2, de huidige koploper, is in Friesland de opponent. Op maandag 13 maart wordt de bal om 18.30 uur aan het rollen gebracht.

ADO Den Haag 2 – SC Cambuur 2           0–3 (0-1)

Scoreverloop: 14. Etten 0-1, 47. Houtkoop 0-2, 49. Houtkoop 0-3

Scheidsrechter: Erwin Blank

Kaarten: David (direct rood)

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David, Asmelash, Berends (75. Van Geenen), Haddachi (46. Owusu); El Mahdioui, Trybull, El Khayati; Becker (46. Amatkarijo), Schouten, Wolters

Opstelling SC Cambuur 2: Bos; Houtkoop, Anderson, Noor (62. Vissie), Blackson, Den Hoedt, Boerlage (84. Lopez), Etten, Akhamrane, Claver, Van den Beemt