Feyenoord 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 17 oktober 2016 18:30u
  • Sportpark Varkenoord

ADO Den Haag 2 leek maandagavond een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord 2. Maar twee minuten voor tijd maakte de thuisploeg de 2-1, dat daarmee de drie punten in Rotterdam hield. Het Haagse doelpunt kwam even na rust op naam van Dennis van der Heijden.

Zowel Feyenoord als ADO Den Haag traden aan met een flink aantal spelers uit de hoofdselectie. Bij de thuisploeg stonden onder meer Sven van Beek, Simon Gustafson en Eljero Elia (oud-ADO Den Haag speler) in de basis. Aan Haagse zijde waren José San Román, Tom Tryubll, Gervane Kastaneer en Ludcinio Marengo enkele 'grote' namen. Kastaneer moest er al na 23 minuten af met een blessure. Chovanie Amatkarijo verving hem.

Feyenoord was in de eerste helft het iets betere team. Dat de Rotterdammers dan ook op voorsprong komen, kon niet verrassend genoemd worden. Na een lange bal van achteruit werd spits Dylan Vente in stelling gebracht. Met een schot in de verre hoek zette hij de 1-0 op het scorebord. ADO Den Haag kreeg eigenlijk maar één goede kans. Uit een voorzet van Muhammed Atay kon Van der Heijden voor gevaar zorgen. De inzet van de aanvaller werd geblokt. Met de 1-0 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft was slechts drie minuten onderweg toen ADO Den Haag gelijk maakte. Na een fout van Van Beek kon Van der Heijden op schitterende wijze afronden: 1-1. Lange tijd leken de Hagenaars met een punt huiswaarts te keren. Tot twee minuten voor tijd. De scheidrechter zag een overtreding op Henk van Schaik over het hoofd. Uit de counter die ontstond, schoot Gustafson met zijn rechtervoet raak. Niet lang daarna werd er afgefloten: 2-1 voor Feyenoord.

Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag op een zesde plek staan in reservecompetitie A. Uit vier wedstrijden heeft de formatie van coach Ger van Weelden drie punten behaald. Over twee weken reist ADO Den Haag alweer af naar Rotterdam. Dan om het op te nemen tegen het tweede team van Excelsior. Maandag 31 oktober wordt er om 18.30 uur afgetrapt op Woudestein.

Feyenoord 2 – ADO Den Haag 2       2–1 (1-0)

Scoreverloop: 27. Vente 1-0, 48. Van der Heijden 1-1, 88. Gustafson 2-1

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Opstelling Feyenoord 2: Bijlow; Nieuwkoop (66. Koomen), Van Beek, Dammers, Malacia; Hamer (80. Zwartjens), Gustafson, Hansson; El Hankouri, Vente, Elia (62. Fernandes)

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; San Roman, David, Van Schaik, Hevel; Trybull (46. Den Otter), Atay, El Mahdioui; Kastaneer (23. Amatkarijo, 60. De Groot), Van der Heijden, Marengo