Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 3 NAC Breda
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 26 september 2016 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het tweede team van ADO Den Haag is het niet gelukt de thuiswedstrijd tegen NAC Breda 2 in winst om te zetten. Ondanks een 2-1 voorsprong ging het team van coach Ger van Weelden met 2-3 de boot in tegen de Brabanders. Namens ADO Den Haag wisten Achraf El Mahdioui en Ludcinio Marengo het net te vinden. David Faupala zorgde in de slotminuut dat NAC alsnog met drie punten huiswaarts keerde.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks op gang toen NAC al een levensgrote kans kreeg om op voorsprong te komen. Op ‘randje 16’ haalde Grad Damen uit. Zijn inzet belandde op de paal. Keeper Rody de Boer kwam met de schrik vrij.

Het vervolg van het duel was gelijkopgaand. De beste kansen waren echter voor NAC. ADO Den Haag werd alleen gevaarlijk met twee afstandpogingen van Marengo. Aan de andere kant moest De Boer ingrijpen op een vlammend schot van Mubarak Adarabioyo. Hij kopte even later ook nog naast. 0-0 leek de ruststand te worden, totdat Thomas Agyepong op rechts voorgaf op Jeff Stans. De middenvelder van NAC kopte raak in de verre hoek: 0-1.

ADO Den Haag was vastbesloten iets aan de achterstand te doen. De ploeg begon namelijk heel fel aan de tweede helft. Dat leidde in eerste instantie niet tot kansen. Daarentegen kreeg NAC de mogelijk om de voorsprong uit te breiden. Een vrije trap van Stans wist De Boer maar net naast te tikken.

Met een uur op de klok ging ADO Den Haag nadrukkelijker het Brabanste doel opzoeken. Dat resulteerde in de 63e minuut in de gelijkmaker. Marengo had een mooie rush in huis op links. Hij haalde de achterlijn en trok de bal daar voor. Chovanie Amatkarijo stapte over de bal heen, waardoor Achraf El Mahdioui kon schieten: raak in de rechterhoek.

ADO Den Haag wilde meer dan het ene puntje. In de slotfase drongen de mannen van Van Weelden daarom nog meer aan. Met het gewenste effect. Nadat invaller Muhammed Atay een grote kans op zeep hielp, maakte hij even later zijn misser goed. Atay had op rechts een piekfijne voorzet in huis op Marengo, die bij de tweede paal de bal in het doel liep: 2-1. ADO Den Haag leek de overwinning binnen te slepen, tot één minuut voor tijd toen Vinnie Vermeer de 2-2 maakte. Het werd zelfs nog erger voor de thuisploeg, want in de slotminuut schoot Faupala de derde treffer van NAC binnen, dat zo alsnog drie punten pakte.

Door de nederlaag is ADO Den Haag wat gezakt op de ranglijst van reservecompetitie A. Er wordt nu een zesde plek ingenomen met drie punten uit drie duels. Over drie weken komt het tweede team van ADO Den Haag weer in actie. Op maandag 17 oktober gaat de ploeg op bezoek bij Feyenoord 2. Dat duel, dat op Sportpark Varkenoord wordt gespeeld, begint om 18.30 uur.

Karakteristiek

ADO Den Haag 2 – NAC Breda 2        2–3 (0-1)

Scoreverloop: 44. Stans 0-1, 63. El Mahdioui 1-1, 78. Marengo 2-1. 89. Vermeer 2-2, 90. Faupala 2-3

Scheidsrechter: Nick Smit

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David, Van Schaik, Ebuehi (46. Asmelash), Nwankwo (62. Atay); Bakker (46. Den Otter), El Mahdioui, Hevel; Amatkarijo, Van der Heijden, Marengo

Opstelling NAC Breda 2: Van der Maaten; Glim, O’Neill, Meijers, Demon; Vermeer, Stans, Damen; Agyepong, Adarabioyo, Faupala

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout