Feyenoord 0 - 4 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 25 april 2016 18:30u
  • Sportpark De Bongerd

Jong ADO Den Haag heeft maandagavond met duidelijke cijfers afgerekend met Jong Feyenoord. Op het veld van BVV Barendrecht trakteerden de mannen van coach Ger van Weelden de Rotterdamse ploeg op een 0-4 nederlaag. Alle goals vielen voor rust, waarvan Dennis van der Heijden er twee maakte.

Het was duidelijk dat alles bij Feyenoord nog in het teken stond van de gewonnen bekerfinale. Nadat de selectie maandagochtend werd gehuldigd op de Coolsingel kregen al die spelers logischerwijs vrijaf voor de wedstrijd van het tweede team, dat zodoende bestond uit louter A-junioren. Aan Haagse zijde grotere namen, zoals Gianni Zuiverloon, Thomas Kristensen en Dennis van der Heijden.

Laatstgenoemde zorgde al na zes minuten voor de openingstreffer. Op aangeven van rechtsback Tristan Dekker maakte Van der Heijden de 0-1. Tien minuten later was dezelfde combinatie wederom succesvol. Andermaal gaf de spits het beslissende zetje: 0-2.

Het krachtsverschil zou ging uiten in nog meer doelpunten voor ADO Den Haag. De derde van Loyd van der Wilden was een beauty. Na een afgeslagen corner haalde de linksbuiten uit met een bekeken schot vanaf zo’n twintig meter. Zijn inzet belandde prachtig in de bovenhoek. Vlak voor rust maakte Kristensen op ‘randje zestien’ de 0-4. Na de pauze gebeurde er nagenoeg niets meer. Zo werd de ruststand tevens de eindstand.

Dankzij de overwinning is ADO Den Haag op de ranglijst van de finalepoule op gelijk hoogte gekomen met Feyenoord. Beide clubs staan op een gedeeld tweede plek met zeven punten. Over een week komen de Haagse beloften voor de laatste keer in actie dit seizoen. Op maandag 2 mei is koploper Jong sc Heerenveen de tegenstander in het Kyocera Stadion. De aftrap zal om 18.30 uur plaatsvinden.

Jong Feyenoord – Jong ADO Den Haag 0–4 (0-4)

Scoreverloop: 6. Van der Heijden 0-1, 16. Van der Heijden 0-2, 38. Van der Wilden 0-3, 43. Kristensen 0-4

Scheidsrechter: Richard Martens

Opstelling Jong Feyenoord: Ten Hove; Gronsveld, Koomen, Hammouti, Absalem; Korporaal, Janga, Van der Meer (58. Anez); Robertha, Herrmann (58. Den Hoedt), Slabbekoom

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Dekker, Groos, Zuiverloon, Owobowale; Kristensen, Atay, Hevel; Korte, Van der Heijden, Van der Wilden