SC Heerenveen 2 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 14 maart 2016 18:30u
  • Sportpark Skoatterwâld

Ondanks de aanwezigheid van vele spelers uit het eerste elftal is het Jong ADO Den Haag maandagavond niet gelukt te zegevieren bij Jong sc Heerenveen. De Friezen pakten door een goal voor rust en één na rust de overwinning: 2-0. ADO Den Haag kreeg wel wat kansen om op het scorebord te komen, maar het vizier stond telkens niet op scherp.

ADO Den Haag trad in Friesland aan met een half eerste elftal. Enkele bekende namen die aan de aftrap stonden waren Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Kyle Ebecilio en Ruben Schaken. Dat leidde echter niet tot een doelpunt. Die viel wel aan de andere kant. Met een geplaatst schot in de korte hoek was Rannick Schoop trefzeker: 1-0.

Daarna kroop ADO Den Haag iets meer uit de schulp. Dat resulteerde bijna in de gelijkmaker. Maar Giovanni Korte wist zijn hoofd net niet goed genoeg tegen de bal te krijgen om af te ronden. Even later mikte Dennis van der Heijden net voorlangs. Tussendoor moest doelman Tim Coremans nog reddend optreden nadat hij oog in oog kwam te staan met Henk Veerman. Met het enige Friese doelpunt werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft duurde het lang voordat er wat te beleven viel. Pas in de 63e minuut kon er een nieuwe kans bijgeschreven worden. Het was direct een grote. Schaken leek met een lobje te scoren, maar net als zondag tegen FC Utrecht ging zijn inzet net naast. Daarentegen breidde sc Heerenveen de voorsprong uit. Daar had het wel een penalty voor nodig. Coremans haalde Veerman in het zestienmetergebied neer. De strafschop werd door laatstgenoemde benut: 2-0. Daarbij zou het blijven.

Door de nederlaag is het ADO Den Haag nog niet gelukt te winnen in de finalepoule van de beloftencompetitie. Vorige week verloor de ploeg van coach Ger van Weelden al in eigen huis van Jong Feyenoord. Hierdoor is ADO Den Haag na twee duels samen met Jong Heracles Almelo hekkensluiter met nul punten. Feyenoord en sc Heerenveen gaan aan kop met ieder zes punten. Het duurt nog even voordat de Haagse beloften weer in actie komen. Dat is pas over drie weken, op maandag 4 april. Die avond is Heracles Almelo de tegenstander in het Polman Stadion. De aftrap vindt zoals gewoonlijk om 18.30 uur plaats.

Jong sc Heerenveen – Jong ADO Den Haag 2–0 (1-0)

Scoreverloop: 31. Schoop 1-0, 72. Veerman 2-0

Scheidsrechter: De Wit

Opstelling Jong sc Heerenveen: De Fockert; Huizing, Ter Borgh, Van Koesveld, Oosterlen; Amin, Vlap, Van den Boomen; Schoop, Veerman, Leilis

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Malone, Groos, Zuiverloon, Owobowale; Baggerman, Ebecilio, Hevel; Schaken, Van der Heijden, Korte