Terug naar resultaten
VVV-Venlo / Helmond Sport 1 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 22 februari 2016 18:30u
  • Seacon Stadion - De Koel

Het is de beloften van ADO Den Haag gelukt om de ongeslagen reeks te verlengen. Maandagavond was de ploeg van coach Ger van Weelden met 1-2 te sterk voor Jong VVV/Helmond Sport. Daarmee eindigt ADO Den Haag in poule A als tweede en komt het vanaf maart uit in de finalepoule.

In stadion De Koel van VVV Venlo stonden bij ADO Den Haag weer de nodige spelers aan de aftrap uit de selectie van het eerste elftal. Enkele bekende namen waren die van Wilfried Kanon, Thomas Kristensen, Kyle Ebecilio en Giovanni Korte. Zij wisten dat een overwinning het enige was dat telde tegen de hekkensluiter uit de poule.

In de eerste helft had ADO Den Haag de controle over de wedstrijd. Met een klein half uur op de klok kreeg werd dat overwicht ook uitgedrukt op het scorebord. Na een snelle spelhervatting van keeper Tim Coremans was Korte was de man die het beslissende zetje gaf voor de 0-1.

Vlak na rust leek ADO Den Haag het duel in het slot te gooien. Een schot van Ebecilio werd uitstekend gekeerd door de doelman van VVV/Helmond Sport. De bal bleef wel in het spel. Zo kon Korte voorgeven op Hector Hevel, die met een kopbal voor de tweede Haagse treffer zorgde.

Toch deed VVV/Helmond Sport vrij snel iets terug. Spits Torino Hunte mocht in de 56e minuut aanleggen voor een penalty. Die benutte hij feilloos. Ondanks het feit dat ADO Den Haag na 78 minuten met tien man verder moest (Kanon verliet geblesseerd het veld terwijl er al drie wissels waren gebruikt) kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Zoals gezegd, is ADO Den Haag als tweede geëindigd in poule A. Die goede positie wist het vooral te veroveren dankzij een uitstekende eindspurt; ADO Den Haag verloor namelijk geen enkele keer in de laatste negen wedstrijden. Er werden in totaal 27 punten verzameld. Alleen Jong Feyenoord deed het een stuk beter met 35 punten. Over twee weken gaan de mannen van Van Weelden verder in de finalepoule. Het speelschema daarvan wordt later bekend gemaakt.

Karakteristiek

Jong VVV/Helmond Sport – Jong ADO Den Haag 1–2 (0-1)

Scoreverloop: 28. Korte 0-1, 51. Hevel 0-2, 56. Hunte 1-2 (pen.)

Scheidsrechter: Arthur Midden

Opstelling Jong VVV/Helmond Sport: Van Crooij; Westley, Sevinc, Korkmaz, Bourdouxhe; Brinkman, Gijzen, Kruijsen; Resida, Hunte, Simmons

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Dekker, Ebuehi, Kanon, Owobowale; Kristensen, Ebecilio, Hevel; Gehrt, Korte, Van der Wilden

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout