ADO Den Haag 3 - 2 SC Heerenveen
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 07 december 2015 18:30u

Voor de vierde keer in vijf wedstrijden heeft Jong ADO Den Haag drie punten veroverd. Maandagavond kwam de ploeg van coach Ger van Weelden in eigen huis op een 2-0 voorsprong tegen Jong sc Heerenveen, maar dat team scoorde een minuut voor tijd de gelijkmaker. Een doelpunt van Ludcinio Marengo in blessuretijd bezorgde ADO Den Haag alsnog de zege.

Het begin van de wedstrijd was voor Heerenveen. De ploeg van coach Johnny Jansen kreeg in het eerste kwartier aardige kansen via Jordy Buijs en Luka Zahovic, maar die mikten met het hoofd naast en over. Tussendoor kon ADO Den Haag gevaarlijk worden met een schot van Marengo. Die verdween echter in de handen van keeper Maarten de Fockert.

Enigszins tegen de verhouding in kwam ADO Den Haag na veertien minuten op voorsprong. Kenji Gorré passeerde zijn man op rechts, en gaf laag voor. Bij de eerste paal verschalkte Gervane Kastaneer zijn directe tegenstander. Daardoor kon de spits met een harde inzet voor de 1-0 zorgen. Direct na de aftrap had Marengo de tweede treffer van de avond op zijn schoen. Hij kon geheel vrijstaand een hoek uitkiezen, maar schoof de bal naast het doel.

Na negentien minuten lukte het ADO Den Haag wel om de score uit te breiden. Via een mooie aanval, met Kastaneer en Hector Hevel als tussenstations, wist Mathias Gehrt terwijl hij viel de 2-0 tegen de touwen te werken. De Deen was even later zelfs dichtbij zijn tweede doelpunt van de avond, maar een prachtig lobje belandde tegen de lat.

Heerenveen leek rijp voor de slachting. Kastaneer en Wilfried Kanon kregen nog goede kansen de Friezen verder in de problemen te helpen. Beiden waren niet scherp genoeg in de afronding. De was Zahovic aan de andere kant wel in de 38e minuut. De middenvelder rondde een korte solo af met een fraai schot, dat Robert Zwinkels te machtig was. Heerenveen wilde voor rust nog de gelijkmaker produceren. Het miste de finesse om ook succesvol te zijn. Zo werd er met een Haagse voorsprong gerust.

Na de pauze waren er over en weer kansen. Zo hadden Gorré en Marengo namens ADO Den Haag de 3-1 op hun schoen. Gorré's schot werd geblokt, de inzet van Marengo werd nipt naast getikt door De Fockert. Zwinkels zag op zijn beurt Henk Veerman een aantal keer gevaarlijk voor zijn doel opduiken. De eerste twee keer schoot de spits over. De derde poging van Veerman leek wel een goal op te leveren. Zwinkels moest zich tot het uiterste strekken om dat te voorkomen.

Het was duidelijk niet de avond voor Gorré om tot scoren te komen. In de 72e minuut ging hij op weg naar de bevrijdende derde Haagse treffer. De rechtsbuiten had een vlammend schot in huis, maar de save van De Fockert mocht er ook zijn. Aan de andere kant moest Zahovic Heerenveen aan de 2-2 moeten helpen. Volledig vrijstaand kopte hij echter naast.

In de slotfase gebeurde er opeens van alles en nog wat. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar een minuut voor tijd schoot invaller Michel Vlap binnen met een prachtige indraaiende bal. ADO Den Haag kon nog één keer naar voren om wat aan de stand te doen. En met succes. Met een identieke goal als die van Vlap zorgde Marengo dat de drie punten alsnog in Den Haag bleven.

Door de zege is ADO Den Haag al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Vier keer werd er gewonnen. Alleen tegen Jong Heracles Almelo stond er een gelijkspel op het scorebord. Na in totaal tien gespeelde duels in poule A van de beloftencompetitie heeft ADO Den Haag zeventien punten. Daarmee staat het op een gedeelde derde positie. ADO Den Haag komt na de winterstop pas weer in actie. Dat duurt nog ruim een maand. Op maandag 18 januari is Jong Willem II de tegenstander in Tilburg. Er wordt die avond om 18.30 uur afgetrapt.

Jong ADO Den Haag – Jong sc Heerenveen 3–2 (2-1)

Scoreverloop: 14. Kastaneer 1-0, 19. Gehrt 2-0, 33. Zahovic 2-1, 89. Vlap 2-2, 90. Marengo 3-2

Scheidsrechter: Stijn Berben

Gele kaarten: Hevel (ADO Den Haag)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi (67. Atay), Groos, Kanon, Haddachi (46. David); Kristensen, Gehrt (31. Baggerman), Hevel; Gorré, Kastaneer, Marengo

Opstelling Jong sc Heerenveen: De Fockert; Huizing, Buijs, Bijker, Van Koesveld (46. Vlap); Amin, Zahovic, Van den Boomen; Schoop, Veerman, Kada