Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 4 FC Volendam
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 18 mei 2015 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het is de beloften van ADO Den Haag niet gelukt het seizoen winnend af te sluiten. Maandagavond ging de geelgroene formatie in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Jong FC Volendam. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de thuisploeg met bijna alleen maar A-junioren aantrad. Het werd daarom ook gecoacht door Aleksandar Rankovic, de trainer van Onder 19. Twee Volendammers namen ieder twee goals voor hun rekening: Kevin van Kippersluis en Bert Steltenpool.

Al vrij snel na de aftrap kreeg ADO Den Haag een levensgrote kans om op 1-0 te komen. Vanaf links gaf Roy Castien voor op Jan Verduijn. Laatstgenoemde leek te gaan scoren, maar hij raakte de bal niet goed, waardoor die naast ging. Even later werd een schot uit de tweede lijn van Furkan Eren eenvoudig gepakt door doelman Theo Timmermans.

Na de eerste gevaarlijke momenten van ADO Den Haag kroop FC Volendam langzamerhand iets meer uit de schulp. Vanaf de twintigste minuut kreeg ‘het andere Oranje’ opeens veel kansen achter elkaar. Eerst ging een hoog schot van verdediger Rafik el Hamdi een meter naast. Daarna was het rechtsback Denzel Prijor die zijn inzet, gedragen door de harde wind, zag belanden op de lat. Drie maal bleek scheepsrecht voor FC Volendam. In de 24e minuut werd Van Kippersluis precies op tijd de diepte ingestuurd. Op zijn eerste poging bracht Rody de Boer half redding. Hierdoor kreeg de middenvelder een herkansing. Hij faalde niet voor een leeg doel: 0-1.

De achterstand was voor ADO Den Haag sein weer even gas te geven. Het resulteerde in niet veel meer dan een matig lobje van Tom van Veen. Ondanks het feit dat de thuisploeg flink aandrong, breidde FC Volendam de voorsprong toch uit. Met een mooi krullend schot in de lange hoek zorgde Steltenpool voor verdubbeling van de score. 0-2 was ook de ruststand.

Niet lang na de pauze gooide FC Volendam het duel in het slot. Uit een indraaiende corner van invaller Liban Abdulahi knikte Van Kippersluis, geheel vrijstaand, zijn tweede van de avond binnen en daarmee de derde voor zijn ploeg. In het vervolg kreeg het team van coach Berry Smit nog wel kansen op de 0-4, maar het duurde tot twee minuten voor tijd voordat die goal viel. Uit een voorzet van rechts schoof Steltenpool de bal bij de eerste paal tegen de touwen. Daarmee zorgde hij tevens voor de eindstand. ADO Den Haag was niet bij machte daar enige verandering in te brengen.

Ondanks de nederlaag sluit ADO Den Haag het seizoen als derde af in divisie B van de beloftencompetitie. Uit twaalf wedstrijden werden in totaal zestien punten behaald. Dat zijn er evenveel als FC Volendam en Jong PEC Zwolle, maar de Hagenaars kunnen een beter doelsaldo overleggen. Vijf duels van ADO Den Haag leverden een zege op, één keer werd het gelijk en zes keer viel er een nederlaag te noteren. Overigens pakte Jong FC Utrecht maandag de titel in divisie B door een overwinning op PEC Zwolle.

Karakteristiek
Jong ADO Den Haag – Jong FC Volendam 0–4 (0-2)
Scoreverloop: 24. Van Kippersluis 0-1, 42. Steltenpool 0-2, 51. Van Kippersluis 0-3, 88. Steltenpool 0-4
Scheidsrechter: Martin Perez
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Opstelling Jong ADO Den Haag: De Boer; David, Smith, Claver (46. Racaj), Van Roon (46. Haddachi); Baggerman, Castien (68. Weissenberg), Eren; Verduijn, Van der Heijden, Van Veen
Opstelling Jong FC Volendam: Timmermans; D. Prijor, El Hamdi, Smal, Wilffert; Mertens (71. Tol), Van Kippersluis, Groen (46. Abdulahi); G. Prijor, Steltenpool, Van Son (65. Mansouri)

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout