FC Volendam 0 - 4 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 23 februari 2015 18:30u
  • Kras Stadion

Jong ADO Den Haag heeft maandagavond voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd in winst omgezet. De mannen van coach Ger van Weelden waren met 0-4 te sterk voor FC Volendam in een uitduel. Mathias Gehrt nam twee goals voor zijn rekening. De andere twee doelpunten werden gemaakt door invaller Tom van Veen. ADO Den Haag maakte alle treffers nadat FC Volendam na dertig minuten verder moest met tien man, vanwege een rode kaart.

De eerste helft leverde niet al te veel enerverende momenten op. ADO Den Haag had de nodige moeite om door de stugge verdediging van FC Volendam te komen. De thuisploeg was op haar beurt zo nu en dan wel dreigend in de counter, maar dat leidde nooit tot een serieuze kans.

Na een klein half uur kwam er een kantelmoment in de wedstrijd. FC Volendam-middenvelder Rafik el Hamdi kreeg voor de tweede keer een gele kaart te zien van scheidsrechter Merlijn Gerritsen en moest dus met een rode prent het veld verlaten. Ondanks het mannetje meer lukte het ADO Den Haag niet voor rust te scoren.

Niet lang na de pauze wisten de Hagenaars het net wel te vinden. In de 55e minuut bracht Gehrt zijn team op een 0-1 voorsprong. Zeven minuten na de openingstreffer tekende de Deen ook aan voor de 0-2. Zijn vrije trap belandde, zonder dat iemand eraan zat, zomaar tegen de touwen bij de tweede paal.

Vlak na het tweede doelpunt van Gehrt gooide invaller Van Veen het duel in het slot. In het zestienmetergebied van FC Volendam kwam de bal plotseling voor de voeten te liggen van de aanvaller. Hij aarzelde geen moment, en bracht de stand op 0-3 met een snoeihard schot.

Daarmee was het nog niet gedaan met de scoringsdrift van ADO Den Haag en in het speciaal van Van Veen. Want in de 69e minuut zorgde hij voor de vierde Haagse goal, door een prachtige aanval over een aantal schijven succesvol af te ronden. Bij de 0-4 zou het ook blijven.

De zege zorgt ervoor dat ADO Den Haag twee plekjes stijgt op de ranglijst van Divisie B van de Beloftencompetitie. In zes wedstrijden werden negen punten behaald. Daarmee is het samen met FC Volendam de nummer drie. Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd op het programma voor het team van Van Weelden. Op maandag 2 maart gaat het namelijk op bezoek bij Jong FC Utrecht, de nummer twee. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt.

Jong FC Volendam – Jong ADO Den Haag 0–4 (0-0)
Scoreverloop: 55. Gehrt 0-1, 62. Gehrt 0-2, 65. Van Veen 0-3, 69. Van Veen 0-4
Scheidsrechter: Merlijn Gerritsen
Gele kaarten: Ebuehi (ADO Den Haag)
Rode kaarten: El Hamdi (twee keer geel, FC Volendam)
Opstelling Jong FC Volendam: Timmersmans; D. Prijor, Schouten, Klinkenberg, Wilffert; El Hamdi, Van Klippersluis, Mertens; Van Son, Steltenpool, G. Prijor
Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Bulut, Smith (46. Hevel), Fecunda; Gehrt, Merencia, Jansen; Schet, Kastaneer (46. Van Veen), De Vlugt