Terug naar resultaten
Feyenoord/Excelsior 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 06 oktober 2014 18:30u
  • Stadion de Kuip

Het is Jong ADO Den Haag maandagavond niet gelukt voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Jong Feyenoord/Excelsior. In Rotterdam gingen de geelgroenen met 2-1 ten onder. ADO Den Haag hoefde zich niet voor de nederlaag te schamen, aangezien de thuisploeg kon beschikken over de nodige spelers uit de A-selectie. Bovendien speelden de mannen van coach Ger van Weelden bij vlagen goed, maar meer dan één treffer zat er niet in.

Feyenoord/Excelsior trad aan met vele spelers uit het eerste team van de club uit Rotterdam-Zuid. Zo stuurde coach Marcel Koning onder meer Erwin Mulder, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Ruben Schaken, Mitchell te Vrede en Khalid Boulahrouz het veld in. Laatstgenoemde keerde terug van een blessure. De bekendste naam aan Haagse zijde was Mathias Gehrt, ook terugkomend na een blessure.

Gezien het grote aantal bekende namen bij Feyenoord/Excelsior was het ook niet verrassend dat die ploeg in de eerste helft de bovenliggende partij was. ADO Den Haag kwam regelmatig onder druk te staan, maar wist zich daar vaak onderuit te voetballen. Toch konden de Hagenaars een tegengoal niet voorkomen. Vlak voor rust maaiden twee ADO Den Haagspelers over de bal heen in hun eigen zestienmetergebied, waardoor Te Vrede opeens simpel kon intikken: 1-0.

Na rust ging Gehrt iets meer naar voren spelen. Daarmee werd ADO Den Haag wat sterker en kreeg het af en toe een kansje. Een goal zat er alleen niet in. Die viel wel aan de andere kant, uiteindelijk pas een kwartier voor tijd. Nadat Schaken eerst op de paal schoot, was de rebound aan Vilhena besteed, wat de 2-0 betekende. Het doelpunt kwam op een uiterst vervelend moment voor ADO Den Haag, omdat het even met tien man moest spelen wegens een blessurebehandeling.

De formatie van Van Weelden ging echter niet bij de pakken neerzitten. Want drie minuten na de 2-0 produceerde Jan Verduijn de aansluitingstreffer. Daarbij kreeg de rechtsbuiten wel wat hulp van Feyenoord/Excelsior. Lucas Woudenberg en Mulder coachten elkaar niet goed en van de miscommunicatie kon Verduijn profiteren. Helaas voor ADO Den Haag bleef het bij dat ene doelpunt. Ook de Rotterdammers kwamen niet meer tot scoren. Zo stond er een 2-1 eindstand op het scorebord van Varkenoord.

De nederlaag heeft ervoor gezorgd dat ADO Den Haag één positie moet inleveren op de ranglijst. Na zes wedstrijden zijn er negen punten behaald. Dat zijn er evenveel als Jong VVV/Helmond Sport, maar dat combinatieteam had er wel één duel minder voor nodig. Met nog twee wedstrijden te gaan in divisie C lijkt ADO Den Haag met laatstgenoemde ploeg uit te maken wie tweede wordt, en daarmee na de herindeling in de (hoogste) divisie A mag uitkomen. Ook Jong FC Dordrecht doet nog mee met zes punten. Over twee weken komen de Hagenaars weer in actie. Op maandag 20 oktober is Jong NAC Breda de tegenstander in het Kyocera Stadion. De aftrap is, zoals gewoonlijk, om 18.30 uur.

 

Karakteristiek
Feyenoord/Excelsior - Jong ADO Den Haag 2 - 1 (1 - 0)
Scoreverloop: 44. Te Vrede 1-0, 76. Vilhena 2-0, 79. Verduijn, 2-1
Scheidsrechter: Merlijn Gerritsen
Gele kaarten: Te Vrede en Dammers (beiden Feyenoord/Excelsior)

Opstelling
Feyenoord/Excelsior: Mulder; Karsdorp, Steenvoorden, Boulahrouz (46. Van der Pijl), Woudenberg; Dammers, Achahbar, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius
Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Bulut, Groos (56. Nieuwenhuys, 76. Claver), Fecunda; Merencia, Gehrt, Hevel (66. Eren); Verduijn, De Vlugt, Van Veen
Door: Joey Gardien
Fotografie: Richard Groos