Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 Achilles '29
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 16 maart 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft een punt overgehouden aan de eerste ontmoeting in de B-poule van de damescompetitie. Thuis tegen Achilles '29 werd het 2-2.
Voor ADO Den Haag Vrouwen was er weinig tijd om te rouwen na het mislopen van deelname aan de play-offs om het kampioenschap van de Eredivisie Vrouwen. Vanavond stond namelijk alweer de eerste speelronde van de B-groep van de vrouwencompetitie op het programma. In die speelronde trof de formatie van trainer Arend Regeer Achilles '29, de nummer acht van de eerste seizoenshelft. Hoewel de club uit de Hofstad er met plek zes op voorhand beter voor stond, wist het dit seizoen nog niet te winnen van de Groesbekers.

Beide partijen keken aanvankelijkde kat uit de boom. Zowel de Hagenaars als Achilles hield de linies dicht op elkaar en probeerde al combinerend tot een fatsoenlijke aanval te komen. In de beginfase probeerde ADO Den Haag het meerdere malen van afstand. De eerste kans betrof een schot van Eline Koster vanaf de rand van het strafschopgebied. Luttele minuten later raasde haar inzet langs de linkerpaal. Halverwege de eerste helft leek Victoria Pelova de 1-0 op haar schoen te hebben, maar Renate Verhoeven hield de bal uit de linkerkruising.

Tegen het einde van het eerste bedrijf mengde de equipe van coach Mark Cieraad zich iets meer in het spel. Helaas voor de thuisploeg resulteerde dat in een goal. Miscommunicatie in de defensie van ADO Den Haag stelde Amber Mutsaers in staat om zich een weg naar het Haagse doel te banen. Barbara Lorsheyd kon de bal niet uit haar rechterhoek houden: 0-1.

ADO Den Haag kwam na de thee sterk uit de kleedkamer. Maartje Looijen had bijna de gelijkmaker op haar schoen, nadat zij de bal uit een steekbal van Pelova diagonaal probeerde binnen te schieten. Verhoeven pareerde de doelkans. Gelukkig werd het harde werken na een klein uur alsnog beloond. Sabine Kuilenburg bediende invalster Marthe van Erk met een fraaie inspeelpass. Laatstgenoemde draaide zichzelf open, behield het overzicht en legde de bal breed op Pelova. Zij hoefde de bal enkel nog binnen te tikken: 1-1.

Na de gelijkmaker stal Nadine Noordam tot tweemaal toe de show. Eerts met een afstandsschot dat via de onderkant van de lat net niet achter de doellijn verdween, vervolgens met een één-op-één die door Verhoeven buiten het doel werd gehouden. Tot overmaat van ramp deden de bezoekers kort daarna een duit in het zakje. De achterhoede van ADO Den Haag kwam meerdere malen een teenlengte tekort, waardoor Sophie Cobussen hard het doel kon treffen: 1-2.

De zwartwitten waren nog niet klaar met juichen of de gelijkmaker lag alweer in het netje. Na een mooie combinatie rondom de rechterkant van de zestien kwam de bal voor de voeten van, van Erk. Diens lage schot eindigde in de linkerhoek: 2-2. Terecht, want ADO Den Haag creëerde de betere kansen. In de slotfase maakte ADO Den Haag zelfs nog aanspraak op meer. Een schot van Noordam belandde maar net naast het verkeerde kant van de doelpaal, een afstandsschot van Allyssa Daal eindigde op de lat en in de dying seconds schoot Sharon Kok de bal snoeihard op de paal. Door deze missers moest de thuisploeg uiteindelijk genoegen nemen met een punt.
Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Achilles '29 2 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 40. Amber Mutsaers 0-1, 58. Victoria Pelova 1-1, 67. Sophie Cobussen 1-2, 68. Marthe van Erk 2-2

Scheidsrechter: 
J. Loontjes

Gele kaart: 36. Sharona Tieleman, 82. Priscilla Mesker

Aantal toeschouwers:

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Eline Koster (88. Romy Speelman), Maartje Looijen (76. Carmen Simonis), Nadine Noordam, Sabine Kuilenburg, Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Allyssa Daal, Vesna Veltrop (55. Marthe van Erk)

Achilles '29: Renate Verhoeven, Amber Verspaget, Amber Mutsaers, Melissa Evers (89. Joy Kersten), Yvette Derks ©, Bonita Theunissen, Melanie Bross (65. Glenda van Lieshout), Beau Rijks, Demi ter Maat, Sophie Cobussen (82. Michelle van der Laan), Nena Hopmans
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen