ADO Den Haag 1 - 3 Willem II
  • Vrijdag 17 maart 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft voor de tweede keer dit seizoen niet weten te winnen van Willem II. In het Bingoal Stadion wisten de Tilburgers met 1-3 te zegevieren. De Haagse ploeg maakte na 50 seconden al de openingstreffer en hield de voorsprong eenvoudig stand tot aan de rust. In de tweede helft was het spelbeeld anders en was Willem II de betere ploeg. Uit een mooie vrije trap van Verreth kwamen de bezoekers langszij en niet veel later wist Kabangu twee keer te scoren. Het lukte de thuisploeg niet om de Tricolores verder lastig te maken en dus was de nederlaag een feit.

lr230317ab13417

De ziekenboeg was goed gevuld voor het duel tegen Willem II. Sellouki zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit, terwijl De Waal vanwege ziekte ontbrak. Van Breemen, Kishna, Wentges, Bilate en Struick waren ook niet van de partij vanwege blessureleed. Daar stond wel de terugkeer van zowel Sleegers als Werker in de wedstrijdselectie tegenover. De plek van de geblesseerde Kishna op het middenveld werd overgenomen door Breinburg. Verder koos Dick Advocaat voor dezelfde namen als in de wedstrijd tegen FC Eindhoven afgelopen maandag.

Van tevoren wist ADO Den Haag dat het niet makkelijk zou worden tegen Willem II. De Tilburgers waren eerder dit seizoen nog met 1-0 te sterk voor de Haagse ploeg. Van tevoren was de sfeer door DJ Darkraver er al lekker ingebracht en was het publiek in het Bingoal Stadion helemaal klaar voor deze kraker. Lang hoefden de fans niet te wachten met juichen, want 50 seconden na het eerste fluitsignaal lag de bal al in het net. Rodriguez gaf aan de zijkant voor uit de draai en Zwarts won het kopduel en knikte van dichtbij binnen: 1-0. Een droomstart voor de Hagenaars die de punten heel goed konden gebruiken.

lr230317ab24057

De thuisploeg liet de bal vooral bij de bezoekers, maar in de openingsfase werd ADO het vaakst gevaarlijk. Echt grote kansen creëerde de ploeg niet, maar kwam het vaker in de buurt van het doel van Willem II dan de Tilburgers andersom. ADO Den Haag hield de voorsprong daarom eenvoudig vast. Na een half uur spelen veerde het publiek pas voor het eerst weer een beetje op toen Severina diep werd gestuurd en alleen op het doel van Smits af rende. Helaas schoot de bal op het laatste moment van zijn voet waardoor de sluitpost van de Tricolores redding kon brengen.

Twee minuten hierna kreeg Verheydt een kopkans die in eerste instantie over leek te vliegen, maar door de keeper van de Brabanders voor de zekerheid over werd getikt. Geen slechte keuze, want de bal had zomaar in het doel kunnen vallen. Voor de rest gebeurde er niet veel noemenswaardig in de eerste helft., al was dat in de rust wel anders. Gedurende de thee werd er namelijk afscheid genomen van drie oudgedienden. Om de beurt werden Erik Falkenburg, Sem Steijn en Robert Zwinkels het veld opgeroepen en werden zij onder luid gejuich ontvangen door het Haagse publiek. Een geweldig moment voor de drie ex-spelers van ADO Den Haag die van clubicoon Lex Schoenmaker ook nog een mooi cadeau krijgen. Tot slot liepen de drie heren nog een ereronde op het veld waarbij zij door vele fans werden toegezongen.

lr230317ab13067

Als hetzelfde beeld als in de eerste helft zich ook na rust zou voltrekken dan zou het voor ADO geen hele lastige avond gaan worden. Helaas duurde het slechts iets meer dan zes minuten tot Willem II de gelijkmaker binnenschoot in de tweede helft. De Tilburgse formatie kreeg een vrije trap op ruim twintig meter. Verreth mocht hem gaan nemen en schoot fantastisch binnen in de bovenhoek: 1-1. Een flinke domper voor de Haagse ploeg die voor de pauze nog vrij eenvoudig stand kon houden. Toen het na nog geen kwartier spelen ook nog 1-2 werd, was de teleurstelling groot. Weer lukte het ADO niet de voorsprong vast te houden na de pauze. Met een marge van een doelpunt en een kwart wedstrijd te spelen was er nog niks verloren. Maar Kabangu maakte al snel zijn tweede en bracht daarmee de stand op 1-3. Daardoor was een resultaat voor ADO Den Haag wel heel lastig geworden.

Bij het ingaan van het Haags Kwartiertje stond nog steeds dezelfde stand op het scorebord. Even daarvoor waren Esajas en Catic in het veld gekomen voor Thomas en Zwarts en ook Sleegers maakte zijn rentree door Breinburg te vervangen. In de gehele tweede helft kwam ADO moeilijk tot kansen, buiten een schot van Kemper na. Met het naderen van het laatste fluitsignaal werd het duidelijk dat de Hagenaars hun tweede nederlaag dit seizoen gingen lijden tegen Willem II.