ADO Den Haag 2 - 1 NAC Breda
  • Play-offs
  • Zaterdag 14 mei 2022 16:30u

ADO Den Haag heeft de volgende ronde van de play-offs bereikt na een 2-1 zege in eigen huis tegen NAC. Tot een kwartier voor tijd werd er niet gescoord en daar was het duel lang spannend. In het Haags Kwartiertje wisten de Hagenaars met de bezoekers af te rekenen door middel van een eigen doelpunt en een treffer van Klas.

Verheydt keerde vandaag terug in de wedstrijdselectie voor de return tegen NAC, maar de spits begon wel op de bank. Het duel tegen NAC kwam wel te vroeg voor de geblesseerde Kishna. ADO Den Haag startte daarom met Sem Steijn in de spits en Puclin op het middenveld. Achterin startten dezelfde vertrouwde namen als in de heenwedstrijd in Breda.

De sfeer zat voorafgaand aan de wedstrijd al lekker in. Met volle tribunes, twee DJ’s langs het veld, vuurwerk en het zonnetje dat lekker scheen waren alle ingrediënten er voor een mooie wedstrijd. In het eerste gedeelte van de wedstrijd liet het spektakel nog wel even op zich wachten. De twee ploegen tastten elkaar af en pas na een kwartier spelen deed de eerste kleine mogelijkheid zich voor. Bij een corner kwam de bal voor de voeten van Kemper, waarna de linksback probeerde te schieten. Helaas raakte de aanvoerder de bal niet lekker waardoor zijn poging ongevaarlijk bleek.

catic

Vier minuten hierna was het NAC met de eerste serieuze mogelijkheid. Bilate raakte met een schot binnen het strafschopgebied de lat. Vervolgens kwam ADO Den Haag wat beter in het duel, maar het was duidelijk te zien dat er veel spanning stond op het spel. Een volgende hoekschop voor de thuisploeg werd wat wild weggewerkt door een verdediger van de Bredanaars waarna de bal via Klas slechts net over het doel vloog.

Hierna nam NAC weer even het heft in handen. Opnieuw was NAC-spits Bilate dichtbij een Bredaas doelpunt, maar dit werd met een fantastische redding voorkomen door Wentges. De doelman kreeg deze week het mooie nieuws te horen dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van Jong Oranje. Met deze save liet de 20-jarige doelman weer eens zien dat het niet voor niets is. Vijf minuten voor tijd had ook de thuisploeg weer de mogelijkheid voor een treffer. Bij een goede aanval was het twee tegen één, maar de voorzet van Severina, die inmiddels voor de geblesseerd uitgevallen Pires in het veld was gekomen, werd door een Bredase verdediger tegengehouden.

pires

De tussenstand was 0-0 toen beide ploegen de kleedkamers opzochten. ADO Den Haag wist dat het met deze stand de volgende ronde zou bereiken, terwijl NAC in de tweede helft moest komen om nog kans te willen maken op promotie. Dat deed de ploeg uit Breda in de beginfase na rust dan ook. Velanas krulde de bal over bij een schietkans op een gevaarlijke positie. Even later was het Bakker, ex-speler van ADO Den Haag, die het met een kopbal probeerde. Deze kon Wentges echter makkelijk pakken. Na een kwartier spelen liet ADO Den Haag zich ook weer even zien bij het vijandelijke doel. Olij kon een lage schuiver van Severina gemakkelijk keren.

ADO Den Haag hoefde niet per se en liet het initiatief bij de bezoekers. Daar deed het zo nu en dan ook wat mee. De Rooij schoot bijvoorbeeld vanuit de tweede lijn hard en wederom stond Wentges op de goede plek om de poging te stoppen. NAC-trainer had Banzuzi in het veld gebracht en dat werd bijna een gouden wissel. De middenvelder raakte de lat met een bal dat net zoveel op een schot als op een voorzet leek.

De Hagenaars moesten het hebben van countervoetbal en, nadat het al een aantal keer gevaarlijke eruit was gekomen, was het net na het begin van het Haags Kwartiertje raak. De rappe Catic werd uitstekend bediend met een steekpass en de buitenspeler kon doorlopen naar het vijandelijke doel. Met een schot in de verre hoek probeerde hij Olij te verschalken, maar de poging werd getoucheerd door Malone waardoor de bal van richting veranderde en in de rechterhoek belandde. Het Cars Jeans Stadion ontplofte van vreugde. Wat een belangrijk doelpunt!

olij

Als het duel nog niet gespeeld was met deze 1-0, dan kwam de genadeklap een paar minuten hierna van de voet van Klas. De verdedigende middenvelder bood zich aan in de zestien en kreeg de bal na een goede combinatie tussen Steijn en Severina. Met een bekeken schot liet hij de Bredase doelman kansloos en zette hij de beslissende 2-0 op het scorebord. In blessuretijd zette Banzuzi de 2-1 eindstand op het scorebord. Met deze overwinning is de volgende ronde van de play-offs een feit. Aanstaande dinsdag zal FC Eindhoven in eigen huis de tegenstander zijn in de halve finales van de nacompetitie.

Nog vier finales, één doel…. samen op een missie!

ADO Den Haag – NAC (2-1)

Scoreverloop: 76. Malone (e.d.) 1-0, 79. Klas 2-0, 90+3. Banzuzi 2-1

Scheidsrechter: Lindhout