FC Emmen 3 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 06 mei 2022 20:00u
  • De Oude Meerdijk

Een zeer jong ADO Den Haag heeft niet kunnen stunten tegen FC Emmen. In een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk was de huidig kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met 3-0 een maatje te groot voor de jongelingen. Alle basisspelers kregen, met het oog op de play-offs aankomende week, rust van de trainer waardoor het basiselftal vooral bestond uit spelers van ADO Den Haag O21.

Het basiselftal van ADO Den Haag was op alle plekken gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Almere City FC. Met het oog op de play-offs, die aankomende week beginnen, waren de meeste basisspelers niet meegereisd naar Drenthe. Niet alleen op het veld waren er nieuwe gezichten te zien, ook op de bank. Edwin Grünholz zat vanavond namelijk als hoofdtrainer op de bank vanwege zijn eindexamen UEFA Pro. FC Emmen, de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen, begon sterker tegen een verjongd ADO Den Haag. Verder dan een niet al te gevaarlijke vrije trap van Assehnoun kwamen de Emmenaren alleen niet.

220506ab33974

Ondanks dat FC Emmen in het eerste kwartier het spel dicteerde, was de eerste serieuze kans voor de bezoekers. Severina veroverde goed de bal aan de zijkant van het veld en zette het op een rennen. Er was geen verdediger die de snelle buitenspeler kon bijhouden en de weg was vrij naar het doel van de thuisploeg. De linksbuiten probeerde het met een geplaatst schot in de verre hoek, maar Brouwer voorkwam een Haagse openingstreffer. Door deze goede kans leek het vertrouwen van ADO Den Haag te groeien en kwam het beter in het duel. Het drong steeds vaker door op vijandelijke helft en FC Emmen was het eerste half uur niet gevaarlijk geweest.

Na 30 minuten spelen kreeg de ploeg van trainer Dick Lukkien opeens een mogelijkheid tot scoren. Rui Mendes, de sterspeler bij de rood-witten, probeerde het uit de lucht met een volley maar deze belandde in het zijnet. Aangezien het net daardoor bewoog veerde De Oude Meerdijk even op. Ook de 150 supporters in het uitvak konden bijna juichen drie minuten later door de andere snelle buitenspeler: Amar Catic. Hij ontsnapte aan de verdediging en sprintte weg bij alles en iedereen. Vervolgens haalde hij op een gunstige positie uit en was het wederom Brouwer die met een save een doelpunt voorkwam.

lr220506ab33439

Misschien lag het aan het weer of wellicht aan de belangen, maar het tempo lag aan beide kanten niet bijster hoog in de eerste helft. Pas op slag van rust leek Emmen even gas te geven en dat leidde plots tot twee kansen. Beide keren zag Damen de bal over zijn doel schieten en zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Na de theepauze wisselden beide trainers drie spelers. Aan de kant van ADO Den Haag waren dat Esajas, Dicke en Struick die Mulder, Puclin en Shahaj vervingen. Grünholz liet dus veel spelers debuteren vanavond. Ook in de tweede helft begon FC Emmen beter en ditmaal wist de kampioen haar overwicht wel in goede kansen om te zetten. Nadat Damen met twee knappe reddingen Rui Mendes van scoren had af gehouden, was het in de 55e minuut wel raak. Lorenzo Burnet tekende voor het eerste doelpunt met een beheerst stiftje. Tien minuten lag ook de 2-0 in het net en dit keer wist Rui Mendes, die voor de wedstrijd de prijs van beste speler van de vierde periode uitgereikt kreeg, Damen wel te verschalken. Hierop volgde al vrij snel de 3-0 van de voet van de ingevallen Güclü. De jongelingen moesten toch buigen voor het sterke FC Emmen dat dit seizoen soeverein de titel van de Keuken Kampioen Divisie pakte.

In de laatste twintig minuten van het duel, dat werd gespeeld in een volledig uitverkocht stadion, liet Struick zich nog even zien voor het vijandelijke doel. Zijn schot deed de touwen doen bewegen, maar helaas doordat de bal in het zijnet verdween en niet in het doel. Vijf minuten voor tijd kwam met Van Breemen de laatste invaller, en tevens debutant, namens ADO Den Haag in het veld. De verdediger van ADO Den Haag onder 21 kwam in het veld voor Nigel Owusu, één van de andere debutanten aan Haagse zijde.