ADO Den Haag 2 - 2 Jong PSV
  • Dinsdag 19 april 2022 20:00u

Het uitgespeelde duel tussen ADO Den Haag en Jong PSV heeft geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg ging vliegend van start en zette de bezoekers onder grote druk. Begin tweede helft leidde dit tot een verdiende gelijkmaker via Thomas Verheydt. De Eindhovenaren maakten echter al snel de 1-2 en zo konden de Hagenaars weer opnieuw beginnen. Verheydt kopte niet veel later de 2-2 binnen maar tot een overwinning kwam het niet. De ploeg van trainer Franken moest daarom genoegen nemen met ‘slechts’ een punt.

franken l

Aan de kant van ADO Den Haag waren er twee wijzigingen ten opzichte van het elftal dat op het veld stond toen de wedstrijd werd gestaakt vanwege stroomuitval. Reemst, die op dit moment met een blessure kampt, was afwezig waardoor Klas zijn plek overnam. Wentges begon in het doel en dat ging ten koste van Damen. Aangezien dit niet om een blessuregeval ging maar een tactische wijziging betrof, was dit feitelijk de eerste van de vijf mogelijke wissels van Haagse kant.

Het doel voor ADO Den Haag was duidelijk: het had nog iets minder dan driekwart wedstrijd om de 0-1 achterstand weg te poetsen. Vanaf het moment dat het duel doormiddel van een scheidsrechtersbal werd hervat, ging de thuisploeg er vol tegenaan. Na de eerste vier minuten had het al drie goede kansen op de gelijkmaker gekregen. Eerst lukte het Verheydt net niet om een bal in gevaarlijke positie aan te nemen. Hierna creëerde Bourard een schietkans voor zichzelf waar de Jong PSV-doelman alle moeite mee had en er een corner van maakte. Uit deze hoekschop was het opnieuw Verheydt die heel dichtbij was, echter belandde zijn kopbal in het zijnet.

klas l

ADO Den Haag speelde een hele goede en verzorgde eerste helft, die maar twintig minuten duurde. Jong PSV kwam er niet aan te pas, terwijl ADO Den Haag met verzorgd combinatievoetbal de druk hield op het vijandelijke doel. Tot hele grote kansen leidde dit niet meer tot aan de rust, maar er was slechts één ploeg die aanspraak maakte op een treffer.

Ook na de theepauze liet de ploeg uit de Hofstad het er niet bij zitten. Meteen drong het aan op het doel van de tegenpartij. Na tien minuten in de tweede helft kreeg ADO Den Haag loon naar werken. Het koningskoppel, bestaande uit Verheydt en Kishna, was zoals wel vaker verantwoordelijk voor de Haagse treffer. Na een combinatie tussen de twee Hagenezen schoot Kishna op de keeper en in de rebound mikte Verheydt knap raak.

De weg naar een goed resultaat leek hiermee te worden vrijgemaakt. Toch kregen de Hagenaars al vrij snel een harde tik te verwerken. Nigel Thomas dook plotseling op in het strafschopgebied en kapte met één beweging twee man uit en verraste Wentges in de korte hoek: 1-2.

jong psv l

Vrij snel na de goal werd er vanuit de tribunes ‘alles of niets’ gescandeerd en dit nam de thuisploeg als motivatie om door te blijven gaan voor de winst. Peersman hield met meer geluk dan wijsheid een goede poging van Verheydt tegen. Niet veel later had de goalie van de Eindhovenaren geen antwoord toen de Haagse spits een perfecte voorzet van Catic heerlijk raak kopte in de verre hoek.

Opnieuw was het oppassen geblazen toen Jong PSV profiteerde van onoplettendheid achterin. Van dichtbij hadden de Eindhovenaren een grote kans om opnieuw op voorsprong te komen maar deze kans was niet aan de spits van Jong PSV besteed.

wentges l

Het Haags Kwartiertje was nog geen minuut onderweg of Kishna had een wereldkans op de 3-2. Met een technisch goed uitgevoerde volley miste hij het doel maar op een haar. Met twee verse krachten hoopte trainer Franken in de slotfase de volle buit naar zich toe te trekken. Severina verving Catic en Bourard moest het veld ruimen voor Breinburg. Nog niet meteen had dit het gewenste effect en kregen de bezoekers na knullig verdedigen een grote mogelijkheid op de 2-3. Wentges voorkwam een pijnlijke tegentreffer met een fraaie save.

Een paar minuten voor tijd had ADO Den Haag op haar beurt ook een grote kans via Kishna. De buitenspeler legde aan met zijn linkervoet maar zijn lage schot was niet hard genoeg om het de doelman lastig te maken. Diezelfde Kishna had ook in de blessuretijd de matchwinner op zijn schoen toen de geboren Hagenaar rakelings naast schoot.

kishna l

ADO Den Haag – Jong PSV

Scoreverloop: 23. Bakayoko 0-1, 55. Verheydt 1-1, 60. Thomas 1-2, 66. Verheydt 2-2

Scheidsrechter: Ruperti