SC Heerenveen 3 - 0 ADO Den Haag
  • Zaterdag 06 maart 2021 20:00u
  • Abe Lenstra Stadion

Op bezoek bij sc Heerenveen is ADO Den Haag tegen een zeer geflatteerde nederlaag aangelopen. Ondanks een vroege achterstand knokte de ploeg van hoofdtrainer Ruud Brood zich terug in de wedstrijd, maar verzuimde het om meerdere goede kansen om te zetten in een treffer. In de slotfase profiteerde de thuisclub van een Haagse fout en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het ook nog 3-0.

ADO Den Haag, dat in dezelfde basisopstelling begon als het treffen van vorige week met RKC Waalwijk (0-0), liep in het Abe Lenstra Stadion al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. Na bijna tien minuten spelen was het Siem de Jong die de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek achter Martin Fraisl wist te werken en de thuisploeg daarmee een vliegende start gaf. Het schot van De Jong werd onderweg van richting veranderd.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam de Haagse formatie beter in de wedstrijd en creëerde het ook genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Nadat eerst Nasser El Khayati al een poging van afstand had gewaagd, kwamen later ook Bobby Adekanye en tot twee keer toe Michiel Kramer in kansrijke positie voor het doel van Erwin Mulder. Het leverde echter niet het gewenste resultaat op.

Kort voor het rustsignaal was er wederom een kans voor ADO Den Haag. Nadat Pawel Bochniewicz eerst een harde overtreding op Adekanye beging, kreeg ADO Den Haag een vrije trap aan de rechterkant te nemen. De vrije trap van Goossens werd in eerste instantie nog half weggewerkt door de thuisploeg. De afvallende bal was echter voor Adekanye, die zijn schot op de vuisten van Mulder zag gaan.

Ook in de tweede helft bleef de Haagse equipe vechten voor een resultaat. Een goede voorzet van Juan Familia-Castillo - hij verving kort na rust de geblesseerd geraakte Boy Kemper - kwam na bijna een uur spelen bij de tweede paal terecht, waar Adekanye wederom Mulder tot een uiterste redding wist te dwingen.

Waar ADO Den Haag verzuimde om toe te slaan, profiteerde sc Heerenveen twaalf minuten voor tijd optimaal van een verkeerde terugspeelbal van Marko Vejinovic. Henk Veerman kon alleen op Fraisl af en faalde oog in oog met de doelman niet: 2-0. Kort hierna leek de thuisclub ook de derde treffer van de avond te maken. Nu werd het doelpunt - na tussenkomst van de VAR - echter afgekeurd wegens buitenspel.

Die derde treffer zou in de laatste minuut alsnog vallen, maar was enkel voor de statistieken. Joey Veerman rondde bekwam af en bepaalde de eindstand op 3-0. Volgende week speelt ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd. In het eigen Cars Jeans Stadion is op zaterdagavond Heracles Almelo (aftrap 18.45 uur) de tegenstander.

sc Heerenveen - ADO Den Haag 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 8. De Jong 1-0, 78. H. Veerman 2-0, 89. J. Veerman 3-0

Scheidsrechter: Björn Kuipers