Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 0 FC Utrecht
  • Oefenduel
  • Maandag 28 september 2020 14:00u
  • Cars Jeans Stadion

Een combinatieteam van spelers uit de eerste selectie en talenten uit de Onder 21 heeft maandagmiddag een besloten oefenduel van FC Utrecht gewonnen. In het Cars Jeans Stadion werd het 1-0 dankzij een treffer van Andrei Ratiu.

Tijdens de midweekse oefenwedstrijd tegen FC Utrecht konden de spelers die de afgelopen weken minder aan spelen waren toegekomen wedstrijdritme opdoen. Ook kregen diverse talenten uit de Onder 21 de kans om zich aan de hoofdtrainer te laten zien en maakte Ravel Morrison zijn eerste minuten in het geel-groene shirt.

Met FC Utrecht trof ADO Den Haag een sterk combinatieteam, dat bovendien met voormalig ADO Den Haag-spelers Giovanni Troupée en Eljero Elia aan de aftrap verscheen. Ook coach John van den Brom was aanwezig in Den Haag.

Waar FC Utrecht in de beginfase van de wedstrijd het initiatief nam en enkele keren dreigend voor het doel van keeper Robert Zwinkels kwam, kantelde het spelbeeld halverwege het eerste bedrijf. ADO Den Haag kwam er diverse keren gevaarlijk uit, maar onder anderen Evan Rottier, invaller Nino Noordanus, Morrison en Bilal Ould-Chikh wisten niet tot scoren te komen.

In de tweede helft ging ADO Den Haag verder waar het de eerste helft gebleven was. Al snel verscheen de ploeg voor het doel van keeper Thijmen Nijhuis en werd een goede combinatie tussen invaller Cain Seedorf en Andrei Ratiu door laatstgenoemde keurig tot doelpunt gepromoveerd: 1-0.

Na ruim een uur spelen leek ook de tweede Haagse treffer van de middag op het scorebord te komen. Seedorf ontdeed zich met een knappe schijnbeweging van zijn directe tegenstander en had vervolgens een panklare voorzet in huis op Noordanus. De spits zag zijn kopbal echter via de grond over het doel verdwijnen.

In het verdere verloop van de oefenwedstrijd was Danny Bakker nog dicht bij de 2-0, maar werd er niet meer gescoord in het Cars Jeans Stadion. Een nuttig oefenduel voor ADO Den Haag.

Karakteristieken
ADO Den Haag – FC Utrecht   1-0 (0-0)

Scoreverloop: 51. Ratiu 1-0

Scheidsrechter: Van Zuilichem

Opstelling ADO Den Haag
Zwinkels; Ratiu, Amofa (68. M. Mulder), Bakker, Kemper; Pascu, Goossens (75. Bozkurt), Morrison (46. Rieder); Ould-Chikh, Rottier (31. Noordanus), Boussakou (46. Seedorf).

Opstelling FC Utrecht
Nijhuis; Troupée, Van der Maarel, Bergstrӧm, Guwara; Emanuelson, Van den Berg (59. El Barjiji), Velanas; Arzani (46. Janssen), Lonwijk (59. Huizing), Elia (67. Akmum).

Auteur: Jesse Lub
Fotografie: FC Utrecht

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner