ADO Den Haag 1 - 0 AZ
  • Oefenduel
  • Zaterdag 29 augustus 2020 17:00u

ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen AZ omgezet in een winstpartij. Onder toeziend oog van ruim 1.100 toeschouwers kwam ADO Den Haag vooral defensief sterk voor de dag en won het uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van debutant Jonas Arweiler.

De deze week aangetrokken Arweiler mocht van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic direct in de basisopstelling starten. De 23-jarige aanvaller vormde voorin een duo met Michiel Kramer, die vandaag tevens de aanvoerdersband droeg. Ook Andrei Ratiu verscheen deze middag voor de eerste maal dit seizoen vanaf het begin aan de aftrap.

lr200829llu0573

Ondanks dat AZ afgelopen woensdag nog 120 minuten in actie kwam voor de voorronde van de Champions League tegen Viktoria Plzen, verscheen de ploeg van trainer Arne Slot met een groot gedeelte van zijn basisploeg aan de aftrap in het Cars Jeans Stadion.

In het eerste bedrijf hadden de bezoekers meer balbezit, maar weerde ADO Den Haag zich sterk. Zo moest Robert Zwinkels al in de openingsfase handelend optreden bij een inzet van Jonas Svensson en haalde Boy Kemper even later een bal van de doellijn af.

Het gevaar van ADO Den Haag kwam in de eerste helft vanaf de rechterkant. De opkomende Milan van Ewijk had enkele goede voorzetten in huis, maar Arweiler en later Kramer kregen de bal niet achter doelman Marco Bizot.

lr200829llu1023

Nadat AZ nog maar eens liet zien over veel kwaliteit te beschikken en via Myron Boadu en Owen Wijndal dicht bij de openingstreffer was het op slag van rust toch ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Kramer stuurde met een perfecte pass Arweiler richting het doel van Bizot, waarna de huurling van FC Utrecht zeer koelbloedig de bal in het dak van het doel werkte: 1-0.

In de tweede helft moest Zwinkels al snel alert zijn op een schot in de korte hoek van de ingevallen Håkon Evjen. De doelman deed dit uitstekend en zag aan de andere kant dat zijn collega Bizot eveneens een goede reactie had op een vrije trap van Samy Bourard.

Waar ADO Den Haag in de eerste helft veelal met de rug tegen het eigen doel stond, kwam het in het verloop van de tweede helft er steeds meer aan te pas. Na ruim een uur spelen werd Arweiler de diepte in gestuurd door Van Ewijk, maar oud-ADO Den Haag-speler Ramon Leeuwin had een prima tackle in huis om verder gevaar te voorkomen..

lr200829llu9991

In de slotfase van het duel kon Zwinkels zich andermaal onderscheiden met verschillende goede reddingen. Zo pakte de 37-jarige doelman een scherp schot van invaller Fedde de Jong uit de verre benedenhoek, tikte hij een bal van Dani de Wit over het doel en kon hij bij een zwabberschot van Tijjani Reijnders zijn handen nog net tegen de bal zetten.

Zo eindigde de oefenwedstrijd tegen AZ in een 1-0 overwinning en speelt de ploeg volgende week de laatste wedstrijd van de oefencampagne tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt vrijdag om 14.00 uur achter gesloten deuren gespeeld.