ADO Den Haag 2 - 4 FC Twente
  • Zaterdag 07 november 2020 16:30u

Het is ADO Den Haag niet gelukt om tegen FC Twente de punten in eigen huis te houden. In het Cars Jeans Stadion kwam de ploeg van coach Aleksandar Rankovic na een 0-2 achterstand knap terug tot 2-2, maar ging het in de slotfase van de wedstrijd toch nog onderuit: 2-4.

Na de nederlaag op bezoek bij PSV (4-0) veranderde Rankovic zijn opstelling op een viertal plaatsen. Zo kregen Nikos Karelis en Ilay Elkmies voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats van de oefenmeester en begonnen ook Boy Kemper en Jonas Arweiler vanaf de aftrap aan het duel met het goed presterende FC Twente.

De bezoekers uit Enschede begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste de beste aanval leek dan ook al direct een doelpunt op te leveren. Waar de ploeg van hoofdtrainer Ron Jans de afgelopen duels juist vaak direct tot scoren kwam, ging het schot van Queensy Menig tegen de paal.

ADO Den Haag kwam goed weg, maar kon niet voorkomen dat FC Twente ook na deze riante mogelijkheid enkele nieuwe kansen op een openingstreffer kreeg. Zo probeerde voormalig ADO Den Haag-speler Tyronne Ebuehi het van grote afstand, maar had Koopmans een prima redding in huis. Ook schoten van Danilo en Menig leverde hierna niets op voor de Tukkers.

Ondertussen had ook ADO Den Haag voor de eerste keer van zich doen spreken. Jonas Arweiler kreeg de bal via een combinatie met Andrei Ratiu mee, kapte een verdediger uit maar zag zijn schot vervolgens langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Toch bleef FC Twente de betere ploeg en kwam het team van Jans vlak voor rust verdiend op voorsprong. Menig draaide simpel weg bij zijn tegenstander en liet met een lage schuiver Koopmans kansloos in de lange hoek: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft leek ADO Den Haag al snel recht op een strafschop te hebben. Godfried Roemaratoe kreeg de bal via zijn aanvoerder Wout Brama tegen de arm. Scheidsrechter Rob Dieperink vond het niets en ook een beoordeling van de VAR zorgde niet dat de bal alsnog op de stip ging.

Na een uur spelen, en een dubbele wissel bij ADO Den Haag, verdubbelde FC Twente de marge. Een lange bal van doelman Joel Drommel werd door de Haagse verdediging niet goed beoordeeld. Het gevolg was dat de behendige Danilo er met de bal vandoor kon gaan en met een geplaatst schot voor de tweede Twentse goal kon zorgen: 0-2.

FC Twente had hierna al meerdere malen de wedstrijd kunnen beslissen maar hielp enkele grote kansen omzeep. ADO Den Haag kwam vervolgens kort na de start van het Haags Kwartiertje terug in de wedstrijd. Het werd hierbij wel enig sinds geholpen door de bezoekers. Nadat invaller Bilal Ould-Chikh de bal snoeihard tegen de lat had geschoten werkte Julio Pleguezuelo de bal in het eigen doel: 1-2.

Gesterkt door de aansluitingstreffer kreeg ADO Den Haag meer vertrouwen en had invaller Michiel Kramer zomaar de gelijkmaker kunnen binnenschieten. Het schot van de aanvaller verdween echter via een Twents been naast het doel van Drommel. De gelijkmaker zou vier minuten voor tijd alsnog vallen. Een lange bal van Del Fabro werd prima doorgekopt door Kramer, waarna invaller Samy Bourard de bal op schitterende wijze achter Drommel wist te krijgen: 2-2.

Een schitterende comeback van de Haagse formatie. Toch ging het in de slotfase nog mis voor ADO Den Haag. Een minuut na de gelijkmaker bleef de bal bij een corner in het vijfmetergebied hangen en kon de geheel vrijstaande Danilo de bezoekers weer op voorsprong zetten: 2-3. De thuisploeg had vervolgens te weinig tijd om nogmaals terug in de wedstrijd te komen en moest in de laatste minuut van de blessuretijd zelfs nog de 2-4 slikken.

Uiteindelijk dus een zure nederlaag voor ADO Den Haag. Komend weekend is er vanwege de interlandsbreak geen wedstrijd. Over twee weken reist de ploeg van Rankovic af naar Het Kasteel, waar Sparta Rotterdam de tegenstander is.

ADO Den Haag - FC Twente 2-4 (0-1)

Scoreverloop: 41. Menig 0-1, 59. Danilo 0-2, 76. Pleguezuelo (e.d.) 1-2, 86. Bourard 2-2, 88. Danilo 2-3, 90+4. Van Leeuwen 2-4

Scheidsrechter: Dieperink