Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 Vitesse
  • Oefenduel
  • Zaterdag 22 augustus 2020 20:00u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag heeft de eerste thuiswedstrijd in bijna een half jaar tijd én het eerste duel op het nieuwe natuurgras in het Cars Jeans Stadion zaterdag omgezet in een gelijkspel. De ploeg van coach Aleksandar Rankovic kwam dankzij Peet Bijen al vroeg op voorsprong tegen Vitesse en sleepte na twee Arnhemse goals dankzij Michiel Kramer (penalty) een remise uit het vuur.

Hoewel er vanwege het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM natuurlijk nog veel restricties zijn, kon ADO Den Haag bij de eerste thuiswedstrijd van de voorbereiding eindelijk weer een deel van de fans verwelkomen. Ongeveer duizend Seizoenkaarthouders en sponsoren waren van de partij in het Cars Jeans Stadion. Zij waren dus getuige van de eerste wedstrijd op het nieuwe natuurgras. Het was een genot om te zien hoe de bal rolde op de aangelegde biljartlaken.

Zeker toen ADO Den Haag al vroeg in de wedstrijd aan de leiding wist te komen. Aaron Meijers slingerde een vrije trap goed voor en zag Bijen koelbloedig de 0-1 tegen de touwen tikken. Het was de eerste treffer in Haagse dienst voor de altijd loerende Tukker, die overigens het middelpunt was van een driemansdefensie met Shaquille Pinas en Jamal Amofa. Meijers en Milan van Ewijk fungeerden als offensieve backs.

Het was een lekkere start, maar Vitesse wist de boel al snel om te draaien in een attractieve openingsfase. Daar had de equipe van Thomas Letsch wel een penalty voor nodig. Jamal Amofa verslikte zich in Loïs Openda en gaf zo Oussama Tannane de gelegenheid om de gelijkmaker aan te tekenen vanaf elf meter. Tien minuten later, nadat Tannane ook al van ver de paal had geraakt, was het de andere Oussama (Darfalou) die de 1-2 maakte. De Algerijnse spits kreeg de bal van de mee opgekomen Eli Dasa en joeg het leer hard en hoog in de touwen. Op dat moment was Lex Immers al vervangen. De middenvelder kreeg een bal hard tegen zijn hoofd en werd gewisseld voor Danny Bakker.

Aan beide zijdes volgden in de tweede helft van de eerste helft nog wat speldenprikken voor de theepauze, maar de grootste kans was voor Kees de Boer. De controleur kon op slag van rust vrij inkoppen, maar raakte de bal te licht, waardoor de inzet voorlangs ging.

 

Waar het spel voor de pauze nog behoorlijk op en neer golfde, begon het tweede bedrijf wat vlakker. Er werden veel duels afgevochten op het middenveld, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Vitesse had wel een licht overwicht, dat Matús Bero ook bijna gestalte gaf met een verdubbeling van de marge. De schuiver van de Slowaak ging echter rakelings naast.

Daardoor bleef voor ADO Den Haag de deur naar een gelijkspel openstaan. Deze deur werd hardhandig geopend door Kramer, die mocht aanleggen voor een strafschop nadat Bakker in de zestien werd neergetrokken door Tannane. Ziedend hard schoot Kramer de bal in de linkerhoek: 2-2. Na de gelijkmaker vonden er meer wissels dan noemenswaardige voetbalmomenten plaats. Onder anderen Vicente Besuijen, Andrei Ratiu en Benjamin Reemst verschenen binnen de lijnen en maakten zo hun officieuze debuut voor ADO Den Haag. Ook zij brachten geen verandering meer in de score, al zorgden de wissels nog wel even voor een prima portie nieuwe energie.

Het treffen met Vitesse was een goede test voor ADO Den Haag, zowel binnen als buiten de lijnen. Volgende week zaterdag (29 augustus, 17.00 uur) volgt een nieuwe test in het Cars Jeans Stadion, waar AZ dan te gast is.

Karakteristieken
ADO Den Haag - Vitesse   2-2 (1-2)

Scoreverloop: 7. Bijen 1-0, 12. Tannane, 24. Darfalou, 73. Kramer (pen.)

Scheidsrechter: Kevin Blom

Toeschouwers: 1.000

Opstelling ADO Den Haag
Zwinkels (75. Schoonderwaldt); Amofa (60. Ratiu), Bijen (75. Rieder), Pinas (75. Besuijen); Van Ewijk (75. Steijn), Immers (17. Bakker), Bourard (75. Essabri), De Boer (75. Reemst), Meijers (60. Kemper); Falkenburg (75. Boussakou), Kramer (75. Rottier).

Opstelling Vitesse
Houwen; Doekhi (46. Rasmussen), Bazoer (84. Cornelisse), Hajek; Dasa, Bruns (86. Huisman), Bero, Manhoef; Tannane (86. Serghini), Darfalou (76. Broja), Openda (86. Hernandez).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner