Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 0 RKC Waalwijk
  • Eredivisie
  • Zondag 19 januari 2020 16:45u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag is de tweede helft van het seizoen begonnen met een zéér belangrijke overwinning op directe concurrent RKC Waalwijk. Dankzij een rake kopbal van Shaquille Pinas en een fraaie vrije trap van Aaron Meijers won de thuisploeg, met de nieuwe hoofdcoach Alan Pardew aan het roer en vier debutanten in de ploeg, met 2-0 van de rode lantaarndrager.

 

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft is ADO Den Haag bezig aan een nieuwe start, waarmee de weg omhoog moet worden gevonden. In het kader van dit nieuwe begin werd er veel vers bloed binnengehaald. Niet alleen zijn er met Pardew, Chris Powell en Paul Butler drie nieuwe trainers werkzaam in het Cars Jeans Stadion, er werden ook vijf winteraanwinsten in huis gehaald. Vier van deze versterkingen begonnen als basisspeler aan het duel met RKC: Laurens de Bock, Sam Stubbs, George Thomas en Mick van Buren. Tudor Baluta nog niet, maar de Roemeen was ook nog niet speelgerechtigd.

 

Voordat de bal ging rollen in het Cars Jeans Stadion, vonden er eerst nog twee prachtige momenten plaats. Ten eerste bestond de line-up mede uit de G-Storks, om te vieren dat de Special Olympics Nationale Spelen komende zomer geopend worden in het Cars Jeans Stadion en georganiseerd worden in de Haagse regio. Daarnaast werd er een werkelijk prachtig spandoek ontrold, waarop Pardew en Powell op zeer fraaie wijze waren afgebeeld als ‘Ghostbusters’, die het degradatiesprook moeten verjagen uit Den Haag.

 

De wedstrijd was zeker niet de beste die ADO Den Haag en RKC Waalwijk dit seizoen speelden, maar toch werd het duel op vrij zakelijke wijze gewonnen door de formatie van Pardew. Daarbij moet wel worden gezegd dat het doelpunt van Pinas in de 32ste minuut een bevrijdende werking had. Daarvoor had RKC namelijk via Daan Rienstra en Sylla Sow respectievelijk een redelijke mogelijkheid en een goede kans gekregen. Aan de zijde van ADO Den Haag was Necid overigens wel driemaal dreigend in het eerste helft.

 

De score werd dus geopend na een ruim half uur. Specialist John Goossens nam plaats voor een vrije trap en draaide deze goed de zestien in. Pinas voelde aan waar de bal zou belanden en verlengde het leer met zijn kruin, via de vingers van Vaessen, in de verre hoek: 1-0. Een zeer belangrijk doelpunt van Pinas, die zijn tweede van het seizoen maakte. Bijna volgde direct de volgende goal, maar Necid kon zijn lichaam net niet goed tegen een voorzet van Van Buren zetten.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario als voor de theepauze: RKC had het merendeel van het balbezit, maar ADO Den Haag was net wat doortastender en zekerder van haar zaak. De ploeg van Pardew had natuurlijk ook het voordeel dat het kon leunen op de 1-0 voorsprong en tegelijkertijd kon loeren op de momenten om gevaarlijk te worden. Crysencio Summerville speelde hierin een belangrijke rol. Zeker toen de razendsnelle rechtsbuiten doorgebroken was en werd neergehaald door Hannes Delcroix. Het gevolg: een rode kaart voor de RKC'er en een vrije trap voor ADO Den Haag. De ingevallen Meijers ging achter de bal staan en krulde de bal tegen de touwen: 2-0.

Omdat de voorsprong met de numerieke meerderheid niet meer in gevaar kwam, werden er drie punten gevierd in het prima gevulde Cars Jeans Stadion. Een zeer welkome driepunter, die ADO Den Haag naar de zestiende plaats heeft geholpen. Komende vrijdag (24 januari, 20.00 uur) volgt de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Daarna is het tijd voor het thuisduel met Vitesse, dat op zaterdag 1 februari om 18.30 uur afgetrapt wordt. Deze wedstrijd staat in het teken van de 115de verjaardag die ADO Den Haag dan viert. Bestel hier kaarten!

Karakteristieken
ADO Den Haag – RKC Waalwijk   2-0 (1-0)

Scoreverloop: 32. Pinas 1-0, 80. Meijers 2-0

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Rode kaart: Delcroix (78.)

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Malone, Stubbs, Pinas, De Bock; Immers, Goossens, Thomas; Summerville (87. Ould-Chikh), Necid (67. Haye), Van Buren (59. Meijers).

Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen; Sporkslede, Mulder, Delcroix, Bakari; Reijnders, Leemans (83. Meulensteen), Rienstra; Sow, Bilate, Tahiri (63. Vente).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner