Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 3 Jong FC Utrecht
  • Oefenduel
  • Donderdag 23 maart 2023 13:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft een matige oefenwedstrijd in eigen huis tegen Jong FC Utrecht met 1-3 verloren. Alle doelpunten vielen in een tijdsbestek van tien minuten in de tweede helft. De officieuze rentree van Komljenovic was één van de weinige hoogtepunten aan Haagse zijde.

Vanwege internationale verplichtingen waren Severina (Curaçao), Nikiema (Burkina Faso) en Breinburg (Aruba) niet van de partij. Daarnaast waren er meerdere blessure- en ziektegevallen binnen de selectie. 

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig. ADO Den Haag deelde een aantal speldenprikjes uit, maar beide ploegen waren geen moment dichtbij een doelpunt. Aan de start van de tweede helft stonden er vijf nieuwe namen op het veld bij ADO Den Haag. Koopmans, Esajas, Absalem, Komljenovic en De Waal vervingen Stevens, Asante, Kemper, Verheydt en Zwarts. Een mooi moment voor Komljenovic, die na maanden afwezigheid zijn officieuze rentree maakte in de hoofdmacht van ADO Den Haag.

Na de pauze was het spel niet veel beter en kwam het duel na twintig minuten spelen pas los. Broekhuizen stond als invaller voor de gebleseerd afgehaakte Absalem pas koud in het veld toen Augustinus-Jensen de 0-1 wist te maken. Komljenovic bracht bij zijn rentree de Haagse ploeg met een kopbal weer langszij. Drie minuten later kwam Jong FC Utrecht opnieuw op voorsprong. Dit keer kwam het doelpunt op naam van Reijnders. Een minuut voor het begin van het Haags Kwartiertje verdubbelde Ikeshita met een droge knal van afstand de score. In de slotfase drongen de Hagenaars voorzichtig aan, maar kwamen ze niet dichtbij de aansluitingstreffer. Een teleurstellende, maar leerzame wedstrijd eindigde daardoor in een 1-3 nederlaag voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Karakteristieken
ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 1-3

Scoreverloop: 64. Augustinus-Jensen 0-1, 67. Komljenovic 1-1, 70. Reijnders 1-2, 74. Ikeshita 1-3

Opstelling ADO Den Haag: Stevens (46. Koopmans); Wehrmann, Werker, Asante (46. Esajas), Kemper ((46. Absalem) 64. Broekhuizen); Klas, Sellouki, Kishna; Zwarts (46. Komljenovic), Verheydt (46. De Waal), Sleegers

Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa; Rawlins (46. Eersteling), Timber, Kloosterboer (46. Boumenjal), Vertrouwd; Ikeshita, Yah, Bukala; Felicia, Versluis (46. Reijnders), Augustinus-Jensen

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner