De beloften van ADO Den Haag hebben hun terugkeer in het Kyocera Stadion niet kunnen opluisteren met een overwinning. De mannen van coach Ekrem Kahya gingen maandagavond met 1-3 onderuit tegen Jong Vitesse. Grote man aan Arnhemse zijde was Valeri Qazaishvili, die constant voor dreiging zorgde en ook twee goals wist te maken. Catalin Tira deed namens de thuisploeg iets terug.

Het eerste gevaarlijke moment van de avond kwam op naam van ADO Den Haag. Een afgeslagen corner van links kwam bij Tira terecht. Zijn schot van zo’n twintig meter zeilde een metertje over. Even later gebeurde datzelfde aan de andere kant, waar Qazaishvili uit de tweede lijn over schoot. Diezelfde Qazaishvili zorgde in de negende minuut voor de openingstreffer. Na een uitstekende steekpass kreeg linksback Rochdi Achenteh de bal in bezit. Hij legde terug op de Georgiër, die met een lage schuiver ADO Den Haag-keeper Robert Zwinkels kansloos liet. In het vervolg van de eerste helft was Vitesse de licht bovenliggende partij. De ploeg van coach John Lammers kreeg van ADO Den Haag de ruimte op te bouwen. De kansen kwamen daar echter niet uit voort. Die werden gecreëerd uit een hoekschop (kopbal Gino Bosz vlak voor lijn gered) en slordig balverlies van centrumverdediger Bahadir Bulut (schot Giorgi Chanturia gepareerd door Zwinkels). Met twee afstandsschoten, die over gingen, deed Qaziashvili ook weer van zich spreken. Hoewel ADO Den Haag af en toe gevaarlijk voor het vijandelijke doel opdook, kreeg het geen grote kansen. Er waren alleen wat kleine mogelijkheden door een geblokt schot van Mitchel de Vlugt en een zwakke inzet van Papito Merencia. Al twee minuten na rust gooide Vitesse het duel in het slot. Na matig uitverdedigen aan Haagse zijde kon Qazaishvili de bal oppikken en via een laag schot de 0-2 op het scorebord zetten. In de 53e minuut kreeg ADO Den Haag nog een klap te verwerken. Richelo Fecunda legde in zijn eigen zestienmetergebied spits Uros Durdevic neer en kreeg daarvoor geel. De strafschop van Chanturia werd in eerste instantie nog gepakt door Zwinkels, maar de doelman was kansloos op de rebound van Durdevic: 0-3. Het restant van de tweede helft was weinig opwindend. Vitesse speelde de wedstrijd professioneel uit. ADO Den Haag was niet bij machte er nog een offensief uit te persen. Het enige Haagse doelpunt kwam dan ook uit de lucht vallen. Ruim tien minuten voor tijd stoomde Malcolm Esajas op aan de linkerkant. Zijn haarscherpe voorzet kwam bij Tira terecht, die de bal keihard tegen de touwen knalde. Een schot van Esajas, die in de korte hoek werd gepakt door Vitesse-keeper Eloy Room, was het laatste wapenfeit van het duel. Met achttien punten uit dertien wedstrijden staat ADO Den Haag op een gedeelde zevende plek met Jong NEC/FC Oss dat maandagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong PEC Zwolle. Tegen laatstgenoemde ploeg spelen de beloften hun volgende wedstrijd, een uitduel. Dat is pas over twee weken, op maandag 24 februari. Aftrap is zoals altijd 18.30 uur.