Drie op een rij voor ADO Den Haag Vrouwen! De thuiswedstrijd tegen Lierse SK werd vrijdagavond tot een goed einde gebracht: 3-0. Ook werd voor de derde opeenvolgende keer de nul gehouden. Op de overwinning viel verder niets af te dingen. ADO Den Haag was heer en meester in de Hofstad.

In aanloop naar de ontmoeting met Lierse SK had ADO Den Haag geen enkele reden om aan zichzelf te twijfelen. Uit de resultaten van de voorbije twee speelrondes kon namelijk behoorlijk wat vertrouwen worden geput. Tegen Standard Luik (1-0) en PEC Zwolle (0-7) werden knap zes punten behaald, wat een keurige vijfde plaats in de BeNe League tot gevolg had. Zaak was vanavond om tegen middenmoter Lierse SK opnieuw te zegevieren en het liefst met wederom een clean sheet. Na het eerste fluitsignaal was het ADO Den Haag dat direct probeerde de toon te zetten in het Kyocera Stadion. De eerste kans werd genoteerd door Tessa Oudejans, die de bal van binnen het strafschopgebied in de handen van keepster Dorien Peters schoot. Niet veel later leek Lineth Beerensteyn de bal al vallend in het doel te werken, maar helaas belandde de inzet net langs de verkeerde kant van de paal tegen de boarding aan. Lierse SK was onzichtbaar in het eerste kwartier.

Een pegel van aanvoerder Lucienne Reichardt vanaf de rand van de zestien vormde het daaropvolgende wapenfeit. Toen werd Lierse SK gevaarlijk. Na zeventien minuten moest Barbara Lorsheyd met haar vingertoppen redding brengen op een schot van Silke Leynen. De rebound van de enige Belgische mogelijkheid uit de eerste helft kon ternauwernood uit de doelmond worden weggewerkt. Bezienswaardigheden voor rust waren verder een afzwaaiende vrije trap van Lisanne Grimberg, een snelle rush van Beerensteyn richting de tweede paal en een reusachtige mogelijkheid van wederom Grimberg. De 21-jarige spits kon een voorzet binnenwerken vanaf een meter of twee, maar het schot miste precisie en trof Peters. Een onfortuinlijk moment voor ADO Den Haag. De eerste helft kende de brilstand als eindstand, ondanks een overduidelijk overwicht van ADO Den Haag. Lierse SK had voor de theepauze niets in de melk te brokkelen en dat spelbeeld zette zich na rust voort. Na een afgemeten voorzet van Beerensteyn kwam Grimberg net een teenlengte tekort voor de 1-0, maar gelukkig zou ADO Den Haag uiteindelijk alsnog aan de leiding komen. Een terecht gegeven strafschop voor een tackle op Veltrop, werd keurig in de rechterhoek geschoten door Grimberg, die verder een sterkte partij speelde: 1-0. Nog binnen het eerste uur wist invalster Renate Jansen bijna tot scoren te komen. Dit vanuit haar eerste balcontact. Helaas trof de geplaatste kopbal uit de hoekschop net geen doel. In de zestigste minuut kwam ADO Den Haag alsnog op 2-0. Jansen wurmde zich in de één-op-één met Peters en had de hoek voor het uitkiezen. De bal belandde keurig in de rechterhoek. Mooi voor ADO Den Haag, dat daarna bijna op 3-0 kwam toen Beerensteyn een chip inzette. Jammer genoeg eindigde deze poging op het dak van het doel. Een schaarse inzet van Yana Daniels hield Lorsheyd tussentijds scherp, maar de kansen van ADO Den Haag volgden elkaar in rap tempo op. Eerst was daar een lobje van Jansen, die de bal net niet genoeg richting wist mee te geven. Wat volgde was een één-op-één van Beerensteyn. Helaas wist zij haar sterke wedstrijd niet met een doelpunt te bekronen. Wel lukte het ADO Den Haag nog om in de slotfase een duit in het zakje te doen. Jansen gaf haar sterke invalbeurt extra cachet met haar tweede goal van de avond. Een kiezelhard schot van de 23-jarige spits leverde een 3-0 eindstand op. ADO Den Haag hervat de BeNe League komende vrijdag (19:30 uur) met een uitwedstrijd tegen SC Telstar. Vanaf halverwege de maand april staan vervolgens de toppers tegen FC Twente in de Residentie en Ajax in Amsterdam op het programma. Genoeg reden om onze dames te volgen dus.