ADO Den Haag Vrouwen heeft een keurig vervolg gegeven aan de ongeslagen serie die sinds vrijdag 21 februari gaande is, maar deed dat helaas niet met een overwinning. Op bezoek bij SC Telstar leek een zege in de pocket. Echter kregen onze dames in de extra tijd alsnog de deksel op de neus: 1-1.

Met negen punten uit de laatste drie speelrondes begon ADO Den Haag Vrouwen vol zelfvertrouwen aan het uitduel met SC Telstar. Respectievelijk Standard Luik (1-0), PEC Zwolle (0-7) en Lierse SK (3-0) werden aan banden gelegd door de formatie van trainer/coach Sarina Wiegman. Het opgedane zelfvertrouwen uitte zich vanavond in een technisch beter ADO Den Haag. Desondanks kon de eerste helft van beide kanten het best als matig en vlak worden omschreven. SC Telstar toonde zich een fysieke tegenstander en dat kwam de club uit Velsen-Zuid vandaag op drie gele kaarten te staan. Beide partijen wisten elkaar lange tijd het vuur niet aan de schenen te leggen, maar dat leverde geen 0-0 ruststand op. Op slag van rust was het namelijk Lisanne Grimberg die vanaf de strafschopstip voor de 0-1 aantekende. Het buitenkansje werd versierd door Lineth Beerensteyn, die een behoorlijke kluif vormde voor Oranje Vrouwen-international Dyanne Bito. De 32-jarige captain van SC Telstar verloor een direct duel op snelheid en zette zodoende een tackle in om de vliegensvlugge Beerensteyn af te stoppen. Het kwam Bito op een terechte gele kaart te staan. Dat Grimberg de penalty verzilverde mocht niet als een verrassing worden gezien. De 21-jarige spits van ADO Den Haag verkeert op dit moment in topvorm, want ook in de voorbije drie speelrondes was zij trefzeker.

Gehoopt werd op een tweede helft met wat meer spanning en spektakel. Het werd een bedrijf waarin ADO Den Haag Vrouwen een aantal goede aanvallen op de vijandelijke helft opzette. Zo had Beerensteyn de bal voor het intikken na een voorzet van Marleen Joore en zorgde een afgeslagen hoekschop voor gevaar nabij het doel van SC Telstar. Ook was er een mogelijkheid waarbij Beerensteyn oog-in-oog met keepster Melissa van der Wiel kwam te staan. Geen van alle kansen werd echter tot doelpunt gepromoveerd, waardoor het na de rust lange tijd spannend bleef. Keepster Barbara Lorsheyd werd vervolgens op de proef gesteld door Priscilla de Vos, die vandaag goed in bedwang werd gehouden door de verdediging van ADO Den Haag. Tot aan de blessuretijd wist de club uit de Hofstad de verkregen marge van één doelpunt vast te houden. ADO Den Haag stevende af op de vierde clean sheet op rij, maar in de bijgetelde minuten van de tweede helft ging het helaas alsnog mis. Stefanie van der Gragt werd naar voren gedirigeerd en reageerde attent op een hoge bal in de zestien. De kopbal belandde achter de onlangs 23 jaar geworden Lorsheyd: 1-1.

Dubbel pech voor ADO Den Haag was dat captain Lucienne Reichardt in de blessuretijd de dupe werd van het fysieke spel van de gastvrouwen. Zichtbaar aangedaan verliet de 22-jarige steunpilaar van ADO Den Haag Vrouwen het veld. Van de 1-1 eindstand kon worden gezegd dat ADO Den Haag eigenlijk iets meer had verdiend dan alleen een punt, al zal men vanuit het kamp van SC Telstar beweren dat ADO Den Haag zelf de kans op meer heeft laten liggen. Zo kon de puntendeling niet geheel onverdiend worden genoemd. Optimisten zullen tevreden zijn met het behouden van de ongeslagen reeks. ADO Den Haag mag zich in de komende twee speelrondes meten met twee hoog genoteerde ploegen op de ranglijst van de BeNe League. Op vrijdag 18 april om 19:30 uur wacht FC Twente in Den Haag. Exact een week later brengen de ooievaars in Amsterdam een bezoek aan Ajax.