ADO Den Haag Vrouwen heeft zich op doelpuntrijke wijze gerevancheerd voor de 1-3 nederlaag die eerder dit seizoen werd geleden tegen PEC Zwolle. De 0-7 overwinning die in Overijssel werd behaald mag een prestatie van formaat worden genoemd, al is dat misschien nog wel een understatement.

De beginfase werd er één waarin een zoekend ADO Den Haag te zien was. PEC Zwolle domineerde in balbezit en kreeg pas in de negende minuut de eerste tegenstoot te verwerken. Doelvrouw Nadja Olthuis reageerde attent op een Haagse hoekschop, maar luttele minuten later kwam het openingsdoelpunt van ADO Den Haag alsnog uit de lucht vallen. Een corner van Lisanne Grimberg werd tot assist gepromoveerd door Vesna Veltrop, die de bal in het Zwolse doel deponeerde: 0-1. Een kwartier voor rust werd keepster Barbara Lorsheyd op de proef gesteld door captain Sylvia Smit, wiens vrije trap nog maar net uit het doel kon worden gehouden. Diezelfde Smit zou vlak voor rust ook nog een inzet tot hoekschop verwerkt zien worden. Tussentijds werden er nog wat mogelijkheden en zelfs een margeverdubbeling van ADO Den Haag genoteerd. Na 39 minuten belandde een bal van Tessa Oudejans bij Lineth Beerensteyn, die de bal tegen de lat ramde. Daarna was het Yvette van Daelen die, na een perfecte steekbal te hebben ontvangen, een poging deed om te scoren. De 0-2 viel op slag van rust. Beerensteyn kwam op de eigen helft in balbezit, passeerde vervolgens drie vrouw en pegelde de bal in de uiterste benedenhoek. Een huzarenstukje van de 17-jarige vleugelaanvaller. De startfase van helft twee was een herhaling van zetten. Opnieuw lukte het ADO Den Haag niet om op volle sterkte te beginnen. Twee kansen van PEC Zwolle dwongen Lorsheyd tot handelend optreden. Een aansluitingstreffer van de club van trainer Sebastiaan Borgardijn zou er echter niet komen. ADO Den Haag werd almaar sterker en speelde het schouwspel op een hoog niveau uit. Na 51 minuten vond Beerensteyn Kitty Susan, die zodoende het derde doelpunt op haar naam zette en twee minuten later vanuit een voorzet de assist leverde bij de binnengekopte 0-4 van Grimberg. In de 58e minuut draaiden de rollen weer om, want uit de aangeefbal van Grimberg maakte Susan de 0-5. Trainer/coach Sarina Wiegman zag dat het goed was. ADO Den Haag was niet te stoppen. In de laatste fase van de krachtmeting lukte het ADO Den Haag om er een zevenklapper van te maken. De in het veld gekomen Michelle Vrieling, kersverse jeugdinternational van het Nederlandse vrouwenelftal voor speelsters onder de negentien jaar, werd op links weggestuurd en vond invalster Renate Jansen: 0-6. De 0-7 eindstand verscheen op het scorebord na een vrije trap van Grimberg. Een effectieve overwinning voor ADO Den Haag, dat de mogelijkheden die het kreeg goed benutte. ADO Den Haag, dat door de 2-1 nederlaag van PSV op bezoek bij Standard Luik de top-4 is binnengedrongen, hervat de BeNe League komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen Lierse SK. De maand maart wordt exact een week later afgesloten met een bezoek aan SC Telstar. Vervolgens wachten de topduels met respectievelijk FC Twente in Den Haag en Ajax in Amsterdam.