In het Bosuilstadion van Antwerp FC heeft ADO Den Haag vanavond drie punten gepakt. In een wedstrijd die bol stond van de overtredingen en fysieke duels werd het 0-3 voor de bezoekers. Hierdoor zetten de groengelen hun weg omhoog voort en staat de ploeg op de zevende plaats in de BeNe League.

Voorafgaand aan de wedstrijd zat ADO Den Haag al in een goede fase. De laatste twee wedstrijden werden in de absolute slotfase gewonnen en dus kon de equipe van Sarina Wiegman met veel zelfvertrouwen afreizen naar Deurne. Tegenstander Antwerp FC had in de eerste twaalf duels bovendien nog geen overwinning geboekt. Het laatste punt dateerde zelfs van 4 oktober j.l. Direct vanaf het begin was de spelinstelling van de tegenstander duidelijk. De speelsters van Antwerp FC hadden één ding bovenaan hun prioriteitenlijstje staan: ADO Den Haag het voetballen onmogelijk maken. Al in de eerste minuut raakte Tula de Wit geblesseerd. Ze zou het nog tot de 38ste minuut volhouden alvorens Kitty Susan haar kwam vervangen. ADO begon sterk, was het meest in balbezit, en de eerste kans viel dan ook te noteren in de tiende minuut, toen een vrije trap van Paola van der Veen uit de benedenhoek werd geranseld door Anke Huybrechts. Drie minuten later was het alsnog raak. Lineth Beerensteyn kwam door op rechts en haar voorzet werd van dichtbij binnengeschoten door Tessa Oudejans; 0-1. Hierna gebeurde er lang weinig, op een twijfelachtig vlagsignaal in het nadeel van Antwerp FC na. De wedstrijd werd steeds fysieker en dat was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Dat leidde onder meer tot een afstandsschot van Sophie Mannaert in de handen van Barbara Lorsheyd en een slap kopballetje van Meagan Ryan Mc Loughlin uit een hoekschop. Toch verdubbelde ADO vlak voor rust de marge. Een schot van Mandy van Dijk werd gekraakt en kwam voor de voeten van Lineth Beerensteyn, die van dichtbij raak schoot; 0-2. Na de broodnodige warme koffie en thee, werd de tweede helft allesbehalve hartverwarmend. Antwerp FC maakte er met succes een fysieke wedstrijd van en ADO Den Haag slaagde er niet in om daar voetballend onderuit te komen. De Belgische aanhang bleef de ploeg aanmoedigen en begroette elke diepe bal van de thuisclub met gejuich. Barbara Lorsheyd had echter een rustige avond, maar dat gold veelal ook voor haar collega aan de overkant. De weinige mogelijkheden die er waren, werden wel genoteerd voor ADO Den Haag. Het enige dat Antwerp FC na de rust liet zien, was een grote kans voor Lizzy Kolen na een snelle steekpass van Annelies van Loock. Zij werd echter, al dan niet terecht, teruggefloten voor buitenspel. Namens ADO Den Haag verzuimden Lineth Beerensteyn en Kitty Susan een twee-tegen- één-situatie af te ronden, maar nog geen minuut later was het alsnog raak. Een schot van Kitty Susan kwam tegen een Antwerp-been, waarna een verdedigster van Antwerp FC op de achterlijn een hoekschop probeerde te voorkomen door de bal weg te schieten. Aanvoerster Lucienne Reichardt pakte het cadeautje graag uit en schoof de ontvangen bal vanaf een paar meter koel in de verre hoek; 0-3. Het betekende het slotstuk van een zware wedstrijd. Qua uitslag lijkt het dat ADO Den Haag op vrijdag de dertiende een makkelijke avond had, maar het tegendeel is waar. Fysiek werd er heel veel gevraagd van de equipe van Sarina Wiegman. De vele blessurebehandelingen aan de kant van zowel Antwerp FC (Katrien van Rooy en Laura Van De Voorde, die direct niet verder kon) als ADO Den Haag (Tula de Wit, Kim Dolstra, Lucienne Reichardt, Yvette van der Veen en Lineth Beerensteyn) zeggen wat dat betreft genoeg. Ondanks dat ADO er voetballend moeizaam onderuit kwam, is de zege echter nooit in gevaar geweest. Na deze zware uitwedstrijd wacht het vrouwenelftal van ADO Den Haag nog één wedstrijd voor de winterstop. Vrijdag 20 december komt SC Heerenveen op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap is dan om 19:30 uur.