ADO Den Haag Vrouwen heeft dinsdagavond aan klantenbinding gedaan in het Kyocera Stadion. De topper tegen Ajax werd gekenmerkt door zes doelpunten. Enige smet op het duel was het feit dat tot tweemaal toe een voorsprong werd weggegeven tegen de Amsterdammers: 3-3.

Een overwinning op Ajax. Niets meer, niets minder. ADO Den Haag Vrouwen was bezig aan een moeizame fase, een periode waarin drie opeenvolgende nederlagen werden geleden. De equipe van trainer/coach Sarina Wiegman restte dinsdagavond dan ook maar één taak: winnen. Op de nieuwe kunstgrasmat van het Kyocera Stadion moest worden afgerekend met Ajax, dat mede vanwege een afgelasting al langer dan een maand niet in actie was gekomen in de BeNe League. De eerste grote kans van ADO Den Haag kwam van de voet van Renate Jansen, die profiteerde van geblunder in de Amsterdamse verdediging en met een uitgekiend schot de bovenkant van de lat trof. Toch had ADO Den Haag al vroeg in het duel reden voor een feestje. De negende minuut stond op het scorebord toen Jansen vanuit een vrije trap de linkerhoek vond: 1-0. Het dode spelmoment kwam tot stand door geblunder in de defensie van Ajax. De voorsprong was verdiend te noemen. Eén minuut later was de score echter alweer in evenwicht. Uit een voorzet van Claudia van den Heiligenberg tikte Mandy Versteegt de bal eenvoudig in een leeg doel: 1-1. Tussen de beide doelpunten in waren de bezoekers ook al gevaarlijk geweest. Yvette van der Veen haalde de bal toen van de lijn. Helaas voor ADO Den Haag zou de gelijkmaker dus niet veel later alsnog vallen.

Zowel de Haagse als de neutrale supporter werd dinsdagavond echter beloond met goals, want reeds in de dertiende minuut was het opnieuw raak voor ADO Den Haag. Vesna Veltrop stuurde Jansen weg op de linkerflank. Laatstgenoemde baande zich een weg naar het doel van Marieke Ubachs en liet het speeltuig heerlijk in de rechterhoek krullen: 2-1. Zo was de eindstand van alle vier de vorige duels tussen ADO Den Haag en Ajax al bereikt. ADO Den Haag won drie van die wedstrijden. Ook Tessa Oudejans en Lineth Beerensteyn, die eenmaal uit evenwicht werd gebracht in het strafschopgebied van Ajax en daarvoor geen penalty kreeg en een keer de verkeerde kant van de paal vond nadat zij zich in een positie nabij het Ajax-doel had gemanoeuvreerd, kregen kansen voor de ooievaars. ADO Den Haag was in de eerste periode van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Gelukkig, want dat was de voorbije weken niet meer zo geweest. Toch was de krachtmeting allerminst beslist. Zo wist Ajax zich meerdere malen in de buurt van Barbara Lorsheyd te wurmen, met een afzwaaier van Van den Heiligenberg als één van de grootste mogelijkheden. Ook voormalig ADO Den Haag-speelster Tessel Middag hield de Haagse defensie bezig. Toch viel de ruststand uit in het voordeel van ADO Den Haag, waar Lisanne Grimberg tijdens de warming-up was afgehaakt wegens een blessure: 2-1. Na de theepauze keken beide partijen aanvankelijk de kat uit de boom. Aanvankelijk, want na een kleine tien minuten nam Ajax het heft in handen. Na een hoekschop van Middag ontstond er verwarring in de zestienmeter van ADO Den Haag. Anouk Hoogendijk profiteerde door van dichtbij en vanuit geheel vrijstaande positie de 2-2 achter Lorsheyd te werken. ADO Den Haag mocht kort daarop nog van geluk spreken dat Ajax verzuimde om aan de leiding te komen. Een niet te missen kans bleef onbenut. Dit omdat Versteegt de bal van dichtbij voorlangs het Haagse doel schoot. Na de gelijkmaker liet zowel ADO Den Haag als Ajax zien dat het graag aan het langste eind wilde trekken. Maar waar het bij de groengelen slechts bij blaffen bleef, daar wisten de hoofdstedelingen door te bijten. Luttele minuten nadat de bal vanuit de kluts op de lat belandde lukte het Van den Heiligenberg om met een schot van een meter of twintig Lorsheyd te verrassen: 2-3. In het slotkwartier probeerde ADO Den Haag nog wel aan te zetten, maar naarmate de tijd vorderde leek het bij speldenprikjes te blijven. Maar toen niemand er eigenlijk nog rekening mee hield, viel de gelijkmaker alsnog. Een schitterende boogbal van Beerensteyn zette een meer dan verdiende 3-3 op het scorebord. Een afzwaaier van Carmen Manduapessy kon daar geen verandering in brengen.