Het zit het vrouwenelftal van ADO Den Haag even niet mee. Vanmiddag werd voor de derde keer dit seizoen een competitienederlaag geleden. Getracht werd om zicht te houden op de bovenste plaats(en) van de BeNe League, maar Standard Luik bleek helaas een niet te nemen horde: 6-1.

In Standard Luik trof ADO Den Haag zaterdagmiddag een tegenstander van formaat. Een tegenstander met ambitie ook. Les Rouches, die vorig seizoen op de laatste speeldag de algehele titel van de BeNe League A aan FC Twente moesten laten, hopen zich in de huidige voetbaljaargang wederom van Champions League-voetbal te verzekeren. In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag had Standard Luik in elk geval de beste Belgische papieren om dat doel te realiseren en kon het eveneens vertrouwen putten uit het feit dat ADO Den Haag vorig seizoen tot tweemaal toe met 3-0 werd verslagen. Echter hadden ook de ooievaars een gegeven om op te teren. Met het onderlinge treffen in zicht stond ADO Den Haag namelijk hoger op de ranglijst van de BeNe League. Waar ADO Den Haag ruim een week de tijd had om toe te leven naar de vrouwentopper, daar moest de club uit Wallonië drie dagen geleden een Champions League-thuiswedstrijd afwerken tegen het Schotse Glasgow City (2-2). De verwachting was zodoende dat er in fysiek opzicht wellicht voordeel te behalen viel voor de equipe van trainer/coach Sarina Wiegman, dat vanmiddag de degens kruiste met een individueel sterk Standard Luik. Laatstgenoemde club leed nog geen puntverlies in Luik. De Nederlandse bekerhouder hoopte zich vandaag ook te revancheren voor de 1-0 nederlaag tegen sc Telstar van acht dagen geleden, maar een totale offday liet de Haagse vrouwen op de blaren zitten. In de eerste helft maakte Standard Luik twee doelpunten via Tessa Wullaert, die tot tweemaal toe profiteerde van persoonlijke fouten aan de kant van ADO Den Haag. Bij de 2-0 in de 42e minuut ging Kim Dolstra in de fout, maar de 24-jarige verdediger wist haar fout nog voor de rust te herstellen door van dichtbij binnen te schieten uit een scrimmage die te zien was na een Haagse hoekschop: 2-1. Een terechte aansluitingstreffer, want vanaf de dertigste minuut deed ADO Den Haag volop mee en kreeg het zelfs een aantal kansen. Helaas werd er slechts één mogelijkheid benut tegen Standaard Luik, dat ondanks de midweekse Champions League-belasting een fysiek sterke indruk maakte. Vooral de snelheid van de snelle spitsen van de Belgen, Wullaert en Vanity Lewerissa, viel op.

Na de rust liep ADO Den Haag achter de feiten aan in België. Door slordig balverlies op het middenveld werd Julie Biesmans in de gelegenheid gesteld om de 3-1 te noteren. Vanaf dat moment was de club uit de Hofstad het spoor bijster. Nadat Lewerissa de lat trof kreeg Standard Luik twee strafschoppen toebedeeld. Het eerste buitenkansje werd benut door Aline Zeler. De tweede penalty, die als een cadeautje van scheidsrechter Gaetan Beyls mocht worden gezien, werd dat echter niet. Barbara Lorsheyd toucheerde de bal en mocht vervolgens de paal bedanken voor het uitblijven van de 5-1. Helaas kwam die 5-1 er niet veel later alsnog in de persoon van Lewerissa. Een gebrek aan alertheid leverde ADO Den Haag in de slotfase ook nog de zesde tegengoal van de middag op. De hele verdediging stond apathisch toe te kijken toen Julie Grégoire de bal uit de punt van het strafschopgebied in de kruising joeg. Zo werd er een 6-1 eindstand op het scorebord aangebracht. Echter viel er niets af te dingen op de overwinning van Standard Luik. Het ontbrak ADO Den Haag niet aan werklust, maar het had vandaag op fysiek gebied een tandje bij moeten schakelen om een sparringpartner van niveau te vormen voor de Belgen. ADO Den Haag, dat met twaalf punten uit de eerste zeven speelrondes is terug te vinden in de subtop/middenmoot van de gemixte vrouwencompetitie van België en Nederland, hervat de BeNe League komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Vervolgens wacht op dinsdag 5 november (19:30 uur) de thuisconfrontatie met Ajax. Drie dagen later brengen de groengelen om 19:30 uur een bezoek aan de titelhouder van de BeNe League A: FC Twente.