Het nieuwe seizoen voor Jong ADO Den Haag is maandagavond uitgelopen op een teleurstelling. De ploeg van de nieuwe coach Ekrem Kahya verloor uit bij de beloften van Heracles Almelo met 2-1. De groen-gelen waren het hele duel in het Polman Stadion de onderliggende partij. Toch hield ADO Den Haag tot een kwartier voor tijd nog gelijke tred, maar ging de overwinning door een goal van Dragan Paljic alsnog naar de Heraclieden.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met negen selectiespelers. Onder hen ook spits Michiel Kramer en verdediger Christian Supusepa, die zaterdag nog invielen tegen PSV (2-3 verlies). Ook Heracles Almelo trad aan met de nodige spelers uit het eerste elftal, waaronder Lerin Duarte die belangstelling van Ajax geniet. Het was een klein wonder dat ADO Den Haag niet binnen vijf minuten op achterstand kwam. De thuisploeg kreeg in korte tijd drie uitstekende kansen. Keeper Martijn de Zwart stond even zo vaak in de weg. In het vervolg van de eerste helft bleef Heracles Almelo de betere ploeg. Het kreeg de beste kansen, zoals in de 39e minuut toen ADO Den Haag-verdediger Robin Buwalda een goal voorkwam door reddend op de lijn op te treden. Voor de rest konden de mannen van Kahya slechts kleine speldenprikjes uitdelen. Ondanks het Almelose overwicht werd er voor rust niet gescoord. Niet lang na de pauze kreeg ADO Den Haag, tegen de verhouding in, de kans om op voorsprong te komen. Uit een snel genomen vrije trap stelde Kramer Malcolm Esajas in staat doel te treffen. De aanvaller, die deze zomer overkwam van MVV Maastricht, zag zijn inzet worden gered door keeper Dennis Telgenkamp. Uiteindelijk moest ADO Den Haag toch aan een achterstand geloven. Na matig verdedigend werk aan Haagse zijde kon Heracles Almelo binnen enkele balcontacten voor het vijandelijke doel opduiken. De aanval werd succesvol afgerond door Jaroslav Navratil: 1-0. ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en wist ruim een kwartier voor tijd zelfs op gelijke hoogte te komen. Danny Bakker nam een vrije trap, die bij Esajas terecht kwam. De linksbuiten kon de bal eenvoudig onder Telgenkamp het doel inwerken. De Haagse hoop op een punt werd al snel de kop ingedrukt door het thuisteam via Paljic. Hij strafte in de 80e minuut een grote fout van invaller Robin van der Meer eenvoudig af, waardoor het 2-1 werd. In de resterende tien minuten gebeurde er weinig meer en kon Heracles Almelo de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Doordat er maandagavond geen enkel duel in een gelijkspel eindigde in divisie A van de beloftencompetitie is ADO Den Haag met nog vijf andere team puntloos, waaronder ook Jong NEC/FC Oss dat niet in actie kwam. Het eerstvolgende duel voor de Haagse beloften is op maandag 19 augustus als er in eigen huis tegen datzelfde NEC/FC Oss wordt gespeeld. De aftrap is, zoals gewoonlijk, om 18.30 uur.