ADO Den Haag heeft het seizoen met een overwinning afgesloten. Tegen promovendus Cambuur zorgde Michiel Kramer met twee doelpunten ervoor dat een achterstand werd weggewerkt: 1-2. De zege betekent dat de ploeg van Henk Fraser op de negende plek is geëindigd met drie punten meer dan vorig seizoen.

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen moest beslist worden op welke positie ADO Den Haag zou eindigen. Werd het de negende positie waarop de Hagenaars voor de laatste speeldag bivakkeerden of zouden de groengelen nog wat duikelen in het klassement? De meeste duidelijkheid zou ADO Den Haag hebben als ze van de Friezen zouden winnen. Dan kon de club de negende plek niet meer ontgaan.

Daarin slaagden de bezoekers uiteindelijk, maar een doelpunt van ex-ADO Den Haag-verdediger Ramon Leeuwin leek lange tijd de enige treffer te worden. Pas in het Haags Kwartiertje schoot Kramer zijn ploeg naar de overwinning: 1-2. De eerste helft had lange tijd weinig om het lijf, omdat beide ploegen nauwelijks kansen kregen. Dat veranderde pas na een half uur toen Mathias Gehrt bij een tegenstander wegdraaide en doelman Harm Zeinstra onder vuur nam. Uit de daaropvolgende corner van Danny Holla kopte Gianni Zuiverloon voorlangs.

Amper vijf minuten later kreeg de thuisploeg eenzelfde situatie. Nu moest doelman Robert Zwinkels, na een schot van Bob Schepers, een corner toestaan. Uit dit dode spelmoment van Marcel Ritzmaier kopte Leeuwin, die door Kramer uit het oog verloren werd, vervolgens via de grond de openingstreffer binnen: 1-0. Gehrt had voor rust de ploegen op gelijke hoogte kunnen brengen toen de Deen van dichtbij een voorzet van Dion Malone richting het doel kopte. Maar opnieuw was Zeinstra ter plekke om een Haags doelpunt te voorkomen.

Na de pauze zou het aantal kansen toenemen en in de vijftigste minuut moest Zwinkels een lob van Mohamed El Makrini uit het doel tikken. Aan de overkant werd Kramer door Mike van Duinen diep gestuurd maar oog in oog met Zeinstra stuitte de spits op de doelman.

Nadat Martijn Barto nog een goede kans miste, was het laatste kwartier duidelijk voor de Hagenaars en dat leverde twee identieke doelpunten van Kramer op. In de 73e minuut tikte de spits een voorzet van Gehrt binnen en tien minuten later rondde hij van dichtbij een voorzet van Aaron Meijers af.

Tussen beide doelpunten door had Mitchell Schet via een counter de kans om eerder afstand te nemen, maar de buitenspeler schoot voorlangs. Door de zege eindigt ADO Den Haag net als vorig seizoen op de negende plek. En ondanks dat de situatie er enkele maanden geleden nog zorgelijk uitzag hebben we nu zelfs meer punten (43 t.o.v. 40) dan vorig seizoen gehaald.