Het was zaterdagmiddag heerlijk voetbalweer, dat was ook meteen te zien aan de Jan van Beersstraat. Maar liefst 1511 mensen hadden de weg naar het sportcomplex van HVV Laakkwartier gevonden om naar het duel tussen de gastheer en ADO Den Haag te kijken. De kop is eraf voor onze selectie, het seizoen is nu echt begonnen. En de eerste uitslag was meteen een keurige 0-10 overwinning.

Maurice Steijn kwam met 2 verschillende elftallen voor de eerste en tweede helft naar Laakkwartier toe. Een lichte blessure bij Tjaronn Chery veranderde de opstelling nog heel even van het eerste deel van het duel, Kevin Jansen startte en in de tweede helft speelden Christian Supusepa en Danny Bakker wat extra minuten om de afwezigheid van Chery op te vangen.

De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door de wethouders Henk Kool en Karsten Klein, die er zichtbaar lol in hadden om even op het veld te staan.

Doelpunten: 5. Kramer 0-1 (rebound uit schot Jansen) 8. Esajas 0-2 (individuele actie in de 16) 33. e.d. 0-3 (bal kwam terug van de paal, tegen hak van speler Laakkwartier) 34. Korte 0-4 (voorzet Esajas) 39. Merencia 0-5 (intikkertje) 2e helft 56. Tros 0-6 59. Poepon 0-7 (voorzet Meijers) 80. Van Haaren 0-8 (voorzet Poepon) 82. Tira 0-9 (individuele actie) 84. Poepon 0-10

In de eerste helft had ADO Den Haag voor het overgrote merendeel de bal, het duel speelde zich af op de helft van Laakkwartier. Het kwam tot vele kansen, maar veel balletjes misten net hun einddoel of vlogen net voorlangs zonder dat iemand de bal kon aanraken. De nieuwkomers lieten zich meteen goed zien, Kramer en Esajas scoorden. En ook Papito Merencia, die vorige week zijn eerste contract tekende en overkomt uit de jeugdopleiding.

Ook in de tweede helft waren het ook weer nieuwkomers die zich toonden. Mike Tros uit de jeugd opende de score, Ricky van Haaren vond het net en ook stagelopende spits Catalin Tira wist het net te vinden. De ogen waren vooral gericht op deze spits, iedereen was benieuwd wat hij zou laten zien. Hij had meerdere schoten, een paar iets te veel op de keeper, en hij wist zich vaak door een mêlee aan spelers door de 16 heen te wurmen. De laatste keer resulteerde dat ook in een doelpunt, nadat hij de keeper al had omspeeld en vanaf de achterlijn nog wist binnen te schuiven.