ADO Den Haag heeft zich tegen degradatiekandidaat VVV-Venlo met de nodige moeite naar een punt geknokt. Mike van Duinen scoorde pas in de slotfase de gelijkmaker: 1-1.

Op papier was de wedstrijd tegen de Limburgers de makkelijkste van de resterende drie. Maar in de praktijk beleefde ADO Den Haag een heel moeilijke avond. Dat lag grotendeels aan de eigen mindere prestatie. Lang keken de groen-gelen tegen een achterstand aan. Pas in de slotfase scoorde Van Duinen de treffer die behoud voor de Eredivisie zeker stelt.

ADO Den Haag begon ongeïnspireerd aan het duel. De ploeg van Maurice Steijn speelde in een te laag tempo en met te weinig overtuiging om een bres in de Venlose muur te slaan. De gasten kwamen er daarentegen gevaarlijk uit en de thuisploeg had eigenlijk lering moeten trekken uit de waarschuwing in de elfde minuut. Toen gleed Bryan Linssen de bal langs doelman Gino Coutinho, maar keurde scheidsrechter Bas Nijhuis het doelpunt af omdat de aangever, ex-ADO Den Haag-speler Ahmed Ammi, buitenspel stond.

Drie minuten later keek de Haagse defensie bij een voorzet van Jeffrey Leiwakabessy toe. Ammi verlengde de bal waarna Uche Nwofor zijn voet eerder tegen het speeltuig zette dan Tom Beugelsdijk: 0-1. Ook na dat doelpunt speelden de Hagenaars helaas maar zelden goed en de groen-gelen moesten het vooral met halve kansen doen. De beste mogelijkheid kwam er vijf minuten voor de rust toen doelman Niki Mäenpää een volley van Rydell Poepon uit zijn doel tikte. In de tweede helft haalde Steijn het overschot aan verdedigers uit zijn ploeg door met Charlton Vicento een extra aanvaller te brengen. Na afloop zei hij dat Beugelsdijk als rechtspoot links in het centrum niet goed tot zijn recht kwam en zodoende Supusepa erin kwam en dat Koppers goed speelde maar hij met Meijers hangend aan de zijkant meer druk wilde zetten. De Hagenaars zetten vervolgens inderdaad meer druk op de tegenstander.

In de 48e minuut was ADO Den Haag dichtbij een doelpunt toen Kenneth Omeruo een vrije trap van Tjaronn Chery binnenkopte. Mäenpää kon de bal nog uit zijn doel tikken. Eindelijk stapten de Hagenaars af van het tot niets leidende rondtikken en hanteerden ze de lange bal. Dat zorgde direct voor veel druk op de Venlose verdediging. Vicento kreeg hierdoor in de 57e minuut een grote kans toen een lange bal van Wormgoor in zijn voeten eindigde. Mäenpää voorkwam vervolgens een Haagse treffer.

Aan de andere kant kreeg Linssen nog een goede mogelijkheid en terwijl iedereen in het stadion dacht dat hij zijn inzet in de kruising plaatste, bleek de linkermiddenvelder de bal net naast het doel gemikt te hebben. Omeruo was in de 77e minuut dichtbij een doelpunt maar hij kopte een vrije trap van ex-VVV-speler Danny Holla net over het doel.

Uiteindelijk bezweken de bezoekers op de zoveelste lange bal van Wormgoor onder de Haagse druk. Holla legde de bal panklaar waarna Van Duinen zijn tiende treffer binnenschoof: 1-1. Met het gelijke spel kwam er een einde aan een reeks van vijf nederlagen, maar bij winst zouden de play-offs nog in zicht zijn. Maar die kans is nu definitief verkeken. Nu ADO Den Haag niet meer kan degraderen staat er in de laatste twee wedstrijden niets meer op het spel.