ADO Den Haag heeft tegen Roda JC zijn tiende gelijkspel van het seizoen behaald. Ook tegen tien man konden de Hagenaars helaas geen drie punten aan hun totaal toevoegen: 2-2.

Precies de helft van het aantal gespeelde duels eindigde voor ADO Den Haag in een remise. Daarbij waren wedstrijden waarbij het gelijkspel een knap resultaat was. Maar ook een aantal duels dat gewonnen had moeten worden. Tot die laatste categorie behoorde zeker de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Hoewel de Hagenaars in competitieverband de laatste vijftien duels niet van de Limburgers hadden gewonnen, kregen de groen-gelen geen betere kans dan zaterdagavond in het ijskoude Kyocera Stadion.

Maar de ploeg van Maurice Steijn kon ook tegen tien man een voorsprong niet vasthouden en zag na het duel tegen Willem II opnieuw een overwinning door eigen toedoen jammerlijk de mist ingaan. En zodoende was volledig onnodig het, een paar kilometer voorbij Kerkrade, populaire begrip `Angstgegner` weer van toepassing. De toeschouwers die naar het stadion waren gekomen, hoopten op een hartverwarmende wedstrijd van Haagse kant. Maar behalve in het eerste kwartier werd het een moeizame avond voor ADO Den Haag.

De Hagenaars begonnen goed toen na een inworp van Christian Supusepa Tjaronn Chery de bal voorzette. Bij de eerste paal dook Danny Holla op maar ook doelman Filip Kurto was attent en voorkwam een doelpunt. In de veertiende minuut kwam de Haagse voorsprong er toch toen Jens Toornstra, na een pass van Kevin Jansen, Mike van Duinen met een effectvolle bal bediende. De spits was sneller dan verdediger Bart Biemans en stiftte de bal over de uitgekomen Kurto. Biemans probeerde de bal nog voor de doellijn weg te trappen maar scheidsrechter Eric Braamhaar had goed geconstateerd dat hem dat niet lukte: 1-0. De voorsprong zou een opmaat voor meer moeten zijn, maar het lukte ADO Den Haag opnieuw niet om door te drukken. Kansen kwamen er niet en aan de overzijde ontstonden voor het afwachtende Roda JC enkele spaarzame kansen.

De Hagenaars leken zonder kleerscheuren de rust te halen maar gaven in de laatste minuut van de eerste helft toch nog de gelijkmaker weg. Na een corner van Roly Bonevacia kopte "Danilo" Pereira te zacht op het doel. Doelman Gino Coutinho dacht de bal op te kunnen rapen maar daar stak Mikolaj Lebedynski net een voetje voor. De Pool prikte de bal achter Coutinho: 1-1. Na de opdoffer vlak voor rust kreeg ADO Den Haag direct in de tweede helft met een meevaller te maken. Van Duinen en Sanharib Malki bleven met de veters van de schoenen in elkaar haken. Bij het losrukken viel de Haagse spits en Braamhaar beoordeelde dat volledig onterecht met een rode kaart voor de Syriër. Maar op een avond waarop creativiteit, nauwkeurigheid en snel handelen met regelmaat ontbraken, lukte het de Hagenaars maar niet om de Limburgse muur te slechten.

Slechts één keer kwamen de groen-gelen in kansrijke positie maar toen haalde Mitchell Donald Holla onderuit. De aanvoerder benutte in de 78e minuut zelf de strafschop: 2-1. Met een nummerieke meerderheid en een 2-1 voorsprong in de slotfase mocht de ploeg van Steijn nooit meer in de problemen komen. Maar wie het noodlot tart moet niet gek kijken daarmee ook te maken te krijgen. Dat gebeurde dan ook in de 88e minuut. Aaron Meijers liet de oprukkende Donald tot aan het strafschopgebied doorlopen. De invaller bediende Mark-Jan Fledderus, maar die zag dat zijn inzet op de arm van Vito Wormgoor strandde. Dat betekende een strafschop en een rode kaart voor de Haagse verdediger.

Fledderus ging zelf achter de bal staan en in eerste instantie tikte Coutinho het speeltuig nog tegen de paal, maar de rebound was alsnog een prooi voor de penaltynemer: 2-2. ADO Den Haag heeft in zijn eerste twee wedstrijden na de winterstop onnodig de winst uit handen gegeven. Komende zaterdag zal de ploeg waarschijnlijk zeer blij zijn als het een gelijkspel uit het vuur sleept. Dan staat de uitwedstrijd bij titelkandidaat PSV op het programma. De aanvang van het duel in Eindhoven is 20.45 uur.